Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Криза може помирити Ющенка і Тимошенко?

Четвер, 27 листопада 2008, 11:51

Економічна криза може допомогти уряду України перебороти політичні безладдя.

Про це в четвер у редакційній статті пише газета The Christian Science Monitor, передає Инопресса.ру.

Видання зазначає, що демократична "помаранчева революція" в Україні чотирирічної давнини "нині перестала бути актуальною". Уряд охоплений політичною ворожнечею.

"Лідер, що надихав своїх одягнених у яскраві одяги прихильників у 2004 році, тепер одержав рейтинг схвалення як президента на рівні 5,4%. Але нові події – економічна криза – можуть підстьобнути цю велику стратегічно важливу державу", думають автори статті.

Надзвичайна ситуація в економіці може закликати ворогуючих політиків до відповідальності і змусити їх поставити інтереси України вище своїх. А Україна має великий потенціал. Зокрема, вона могла б розгорнути бурхливу діяльність у сільському господарстві, якби розробила земельне законодавство.

Видання зазначає, що як і всі інші країни світу, Україна раніше з легкістю одержувала кредити, які перетворили Київ на гламурну столицю з цінами вищими, ніж у Західній Європі. Але коли кредити закінчилися, уряд був змушений звернутися до МФВ за допомогою в розмірі 16,5 млрд доларів.

У той же день президент Віктор Ющенко скасував дострокові парламентські вибори, тому що фінансова криза вийшла на перший план. Парламент зайнявся справою і схвалив банківську реформу.

"Це говорить про те, що добробут країни виявився вищим за все. Однак Україна занадто слабка, щоб наодинці йти шляхом демократії", - пише видання.

ЄС має вести переговори щодо "угоди про співробітництво" з Києвом, який хоче повноцінного членства. Іноземні інвестори мають прагнути довгострокового співробітництва. І ідею про можливий вступ України в НАТО треба залишити осторонь, стверджує газета.

З тих пір, як розвалився Радянський Союз і Україна стала незалежною державою, пройшло 17 років, а на демократичний шлях розвитку вона встала лише чотири роки тому. Їй нелегко, і вона має потребу у всілякій підтримці, наголошує видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування