Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко поскаржилася, що світ її призупинив

Понеділок, 3 листопада 2008, 13:00

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко обіцяє не скорочувати соціальні виплати під час кризи.

Про це вона заявила на зустрічі з представниками організацій ветеранів у понеділок.

Тимошенко нагадала, що уряд під її керівництвом підвищив коефіцієнт нарахування пенсій до 1,35 з 1 жовтня, а з 1 вересня 2008 року підвищено розмір мінімальної пенсійної виплати для інвалідів війни й учасників бойових дій.

"Розмір мінімальної пенсійної виплати, без урахування пенсії за особливі заслуги, складає в інвалідів війни першої групи 1200 грн., другої групи - 1080 грн., третьої групи - 960 грн., в учасників бойових дій - 840 грн.", - відзначила прем'єр, повідомляє Ліга.net.

За словами Тимошенко, уряд мав намір і далі рухатися в цьому напрямку.

"Але зараз нас призупинили на цьому шляху складні умови, у яких сьогодні опинився і світ, і Україна", - відзначила Тимошенко.

У той же час, вона підкреслила, що, незважаючи на всі проблеми, під час боротьби з кризою не буде знята жодна пільга, жодна соціальна виплата. "Навпаки, усе це буде індексуватися на коефіцієнт інфляції", - сказала прем'єр.

Тимошенко також пообіцяла ветеранам війни навести порядок з цінами на ліки.

Вона звернула увагу на залежність імпортних препаратів від курсу долара.

"Ми підняли на ноги всі цінові інспекції, податкову адміністрацію, для того, щоб зараз в Україні, нарешті, вибудувати цінову систему, за якою ціною продають ліки всі підприємства у світі, а по-друге, проконтролювати, щоб оптова націнка була не вище 10%, а в аптеках - не більше 25%. Сьогодні по 100, 150% йде націнка", - відзначила прем'єр.

У свою чергу міністр соцполітики Людмила Денисова попросила прем'єра підсилити роботу відомств, що відповідають за надання медичного обслуговування і санаторно-курортного лікування ветеранів війни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування