Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко сподівається, що МВФ і Світовий банк допоможуть

Вівторок, 4 листопада 2008, 14:50

Президент Віктор Ющенко сподівається на підтримку України Міжнародним валютним фондом у подоланні впливу світової фінансової кризи на економіку країни.

Про це йдеться у його зверненні до Директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Домініка Строс-Кана.

Він також зазначив, що українським Урядом та Нацбанком вживаються необхідні заходи для стабілізації ситуації.

Зокрема, прийнято закон про першочергові заходи щодо запобігання негативним наслідкам фінансової кризи та про внесення змін до деяких законодавчих актів України.

Зазначеним законом передбачено створення Стабілізаційного фонду, спрямування коштів на поповнення Фонду гарантування вкладів фізосіб, підвищення верхньої межі суми гарантування вкладу до 150 тис. грн., підтримка капіталізації банків.

Також з метою недопущення утворення заборгованості в регіонах по заробітній платі та інших платежах надано дозвіл Мінфіну за результатами виконання місцевих бюджетів надавати безвідсоткові позички місцевим органам влади.

Крім цього, прийнято відповідні рішення Кабінету Міністрів щодо капіталізації банків та визначено механізм викупу державою частини банків. Зазначене дозволить вирішити долю проблемних банків.

Національний банк проводить політику щодо визначення офіційного обмінного курсу на рівні ринкового значення.

Також президент звернувся до президента Групи організацій Світового банку Роберта Б. Зелліка щодо допомоги Україні в подоланні наслідків світової фінансової кризи.

Ющенко зазначив, що він сподівається на підтримку Світовим банком України у впровадженні реформ і отриманні структурних та інвестиційних позик.

Президент також звернувся до Голови Верховної Ради Арсенія Яценюка щодо проведення додаткових консультацій з Міжнародним валютним фондом та Світовим банком стосовно допомоги Україні в подоланні наслідків світової фінансової кризи.

Як відомо, раніше у вівторок Яценюк відправився до Вашингтона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування