Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвину вказали, що його звинувачення не мають наслідків

Середа, 5 листопада 2008, 14:24

Представники фракції Блоку Литвина мали вимагати від голови Верховної Ради Арсенія Яценюка не підписувати антикризовий закон, якщо мали докази фальсифікації цього документа.

Про це заявив перший заступник голови комітету ВР із питань Регламенту, депутатської етики й забезпечення діяльності Верховної Ради Сергій Сас (БЮТ), коментуючи звинувачення фракції Блоку Литвина на адресу спікера.

Сас зазначив, що у випадку виявлення фальсифікацій депутати від цієї політичної сили мали діяти винятково відповідно до встановленої процедури, повідомляє "Обком" із посиланням на УНІАН.

За словами Саса, відповідно зі ст.48 регламенту ВР, якщо депутат бачить, що при ухваленні законодавчого акта були допущені певні пушення, то в дводенний термін він має право звернутися до голови ВР із відповідною заявою. Спікер після надходження такої заяви має не підписувати даний акт, а направити відповідні документи на розгляд регламентного комітету.

"Голова ВР має доручити комітету з питань регламенту розглянути і підготувати висновки, чи насправді є факти фальсифікації", - сказав він, додавши, що якщо комітет знайде підтвердження допущених неточностей, то відповідний висновок виноситься на розгляд ВР для наступного ухвалення рішення на пленарному засіданні.

Перший заступник голови регламентного комітету зазначив, що на даний момент подібні звинувачення з боку представників фракції Блоку Литвина є лише заявами, які не мають ніяких правових наслідків. За словами Саса, поки йому не повідомляли, чи стоїть це питання на порядку денному засідання комітету.

Як відомо, 31 жовтня Верховна Рада ухвалила закон "Про першочергові заходи для запобігання негативним наслідкам фінансової кризи і внесення змін у деякі законодавчі акти України". 3 листопада президент підписав цей закон.

У той же день голова однойменного блоку Володимир Литвин заявив, що президент підписав закон, у якому "сфальсифікована" норма щодо мінімальної заробітної плати.

4 листопада, посилаючись на стенограму засідання ВР, депутат від Блоку Литвина Олег Зарубінський зазначив, що парламент не підтримав уведення мораторію на 2 роки на встановлення мінімальної зарплати на рівні прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Зарубінський підкреслив, що також парламентом не була підтримана норма про те, щоб протягом 2009-2010 років розмір зарплати підвищувався щокварталу відповідно до індексу споживчих цін.

На думку Зарубінського, у такому випадку мала залишитися чинною норма про те, що з 1 січня 2009 року мінімальна зарплата встановлюється на рівні прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

У той же час прес-секретар голови Верховної Ради Арсенія Яценюка Андрій Жигулін відкинув фальсифікацію остаточної редакції закону.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...