Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наливайченка викликають у Москву на суд

П'ятниця, 12 грудня 2008, 14:57

Тверський суд Москви направив в.о. глави СБУ Валентина Наливайченко повістку з викликом до суду в зв'язку з позовом директора Інституту країн СНД, депутата Держдуми Костянтина Затуліна.

Про це в п'ятницю повідомляє прес-служба Інституту країн СНД.

"Прийнявши й ознайомившись з позовом Затуліна, Тверський райсуд 11 грудня направив сторонам (Затуліну і Наливайченку) повістку з викликом до суду на 18 грудня для підготовки справи до судового розгляду", - говориться в повідомленні.

"Передбачається, що саме судове засідання може відбутися до кінця року", - відзначають у прес-службі.

Сам Затулін сподівається, що в Наливайченку "вистачить сміливості зустрітися з ним у російському суді".

"Я задоволений початком розгляду мого позову. Я вдячний Наливайченку, який у своєму невгамовному прагненні до самопіару, публікуючись в "Известиях", дав мені можливість звернутися саме в російський, а не український суд, який Наливайченко і його соратники давно залякали: у мене вже була можливість переконатися в цьому в 2006-2007 роках", - заявив він.

"Тоді, всупереч очевидності, українські суди відхилили мої позови до СБУ, зв'язані з ганебною практикою заборони на в'їзд у помсту за інакомислення. Подивимося, чи вистачить у шефа СБУ сміливості відповісти за свої слова в Росії", - заявив Затулін.

Як відомо, він вимагає визнати невідповідними дійсності "образливі висловлювання" на свою адресу з боку Наливайченка в його інтерв'ю газеті "Известия".

Так Затулін просить суд зобов'язати Наливайченка дати в цьому виданні спростування і стягнути з нього чотири мільйони рублів (близько 1 мільйона гривень).

Ці кошти Затулін має намір направити на підтримку російських шкіл в Україні.

На думку Затуліна, у своєму інтерв'ю Наливайченко "запідозрив Українську філію Інституту країн СНД "у запереченні голодомору" і закликав на цій підставі до заборони філії".

Як відомо, в.о. голови СБУ направив у Міністерство юстиції матеріали для припинення діяльності української філії Інституту країн СНД, обґрунтовуючи це тим, що його співробітники виступили організаторами, у тому числі й конференції, яка заперечувала факт голодомору, що передбачає адміністративну відповідальність.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування