Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко програла перше місце Януковичу

Середа, 17 грудня 2008, 12:01

Якби найближчим часом відбувалися вибори до Верховної Ради, то до парламенту потрапили б Партія регіонів, Блок Юлії Тимошенко, КПУ, Блок Литвина та Блок "Наша Україна – Народна самооборона".

Такі дані опитування, проведеного центром соціальних досліджень “Софія” з 2 по 11 грудня 2008 року.

Серед всіх опитаних за Партію регіонів готові проголосувати 19,9%, за Блок Юлії Тимошенко - 18,3%, за КПУ – 6,7%, за Блок Литвина – 5,7%, за блок "Наша Україна – Народна самооборона" – 3,8%.

Певні шанси має також ПСПУ Вітренко (2,2%).

Інші партії мають менше 2% прихильників (у кожному окремому випадку).

При цьому соціологи відзначають, що якщо ті політики, які входили до першої п’ятірки партійного списку блоку "Наша Україна – Народна самооборона" у 2007 р. (Гриценко, Луценко, Яценюк), на позачергових парламентських виборах балотуватимуться в інших виборчих проектах, то перспектива "Нашої України" потрапити до Верховної Ради істотно погіршиться.

В цьому випадку за неї збираються проголосувати 2,8% опитаних, йдеться в прес-релізі.

Є шанси потрапити до парламенту у гіпотетичного блока Арсенія Яценюка. Серед всіх опитаних за нього готові проголосувати 4,6% респондентів.

Якби найближчим часом відбулися президентські вибори, то найкращі шанси вийти до другого туру мали б Віктор Янукович та Юлія Тимошенко.

За Януковича мають намір проголосувати 20,9% опитаних, а за Ю.Тимошенко – 17,7%.

Соціологи центру відзначають, що Тимошенко досить тривалий час посідала перше місце в президентському рейтингу, тепер же з помітним відставанням посіла друге.

Теперішнього президента – Ющенка – готові підтримати лише 4,6% респондентів.

Якби до другого туру президентських виборів вийшли Юлія Тимошенко та Віктор Янукович, то кращі шанси перемогти мав би Янукович. За нього готові проголосувати 31,7% опитаних, а за Тимошенко – 27,5%.

Всього було опитано 2004 респондентів віком від 18 років і старше. Метод проведення опитування – інтерв'ю "віч-на-віч" за місцем проживання респондента (на дому). Статистична похибка не перевищує 2,2%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування