Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко пообіцяв скасувати обмеження Тимошенко на ліки

Середа, 3 грудня 2008, 12:47

Президент Віктор Ющенко готовий скасувати три постанови уряду, що стосуються обмеження розмірів надбавок на лікарські препарати.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам після зустрічі з представниками фармацевтичної промисловості, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми домовилися про те, що я готовий піти назустріч щодо скасування трьох постанов уряду, що стосуються адміністративного управління", - сказав президент.

Ющенко підкреслив, що в Україні необхідно ввести ринкові правила ціноутворення.

Він відзначив необхідність "одним кроком" скасувати три постанови уряду, що "не тільки незаконні, але і протиправні щодо організації окремого виконавчого органа центральної влади щодо політики регулювання цін".

За словами президента, це питання знаходиться, відповідно до українського законодавства, у повній компетенції органів місцевого самоврядування.

Ющенко відзначив, що не розділяє кроків уряду відносно "ручного" управління фармацевтичною галуззю.

Також президент повідомив, що підпише доручення Генпрокуратурі, уряду, Антимонопольному комітету, Державній податковій адміністрації проконтролювати виконання рішення про скасування вищевказаних постанов.

"Зараз я підпишу розпорядження, яким уряду, Генпрокуратурі, Антимонопольному комітету, податковій службі дам конкретні доручення для організації контролю і супроводу рішення зі скасування постанов уряду", - сказав Ющенко.

Він також зазначив, що Генпрокуратура і ДПАУ протягом 10 днів повинні зробити доповідь з наведення порядку в даному питанні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування