Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича сказали, за яких умов готові обирати президента в Раді

Понеділок, 8 грудня 2008, 11:16

Внесення змін до Конституції щодо обрання президента в парламенті може бути одним з пунктів коаліційної угоди між БЮТ і Партією регіонів.

Про це в інтерв'ю газеті 24 сказав "регіонал" Борис Колесніков.

"Цілком можливо. Але тільки якщо цей пункт буде мотивований чимось. І тільки в комплексі з іншими змінами, зокрема, значним посиленням прав місцевих рад", - сказав він.

Говорячи про можливу коаліцію між БЮТ і Партією регіонів, Колесніков зазначив, що у "регіоналів" "одна чітка умова: у коаліційній угоді не має бути жодної політики. Чиста економіка".

За його словами, групу з ведення переговорів з БЮТ від Партії регіонів очолив Андрій Клюєв.

"Так, дійсно, консультації велися, але тільки в четвер вони перейшли в статус офіційних переговорів", - сказав Колесніков.

Він також сказав, що не бере участі в цих переговорах.

"Знаєте, я вже напереговорювався за півтора роки до печії. Усі серйозні переговори закінчилися на початку осені 2007 року, коли була створена демкоаліція, про що далі домовлятися? Мені доручили більш вузьку ділянку роботи - МВФ, от нею і займаюся", - сказав "регіонал".

На питання, чи наполягає Партія регіонів на тому, щоб у результаті створення коаліції з БЮТ прем'єр-міністром став Віктор Янукович, Колесніков відповів:

"Ніхто ні на чому не наполягає. Віктор Федорович взагалі сказав, що участь у розподілі посад його не цікавить. Чим вище посада, тим вище відповідальність".

Говорячи про ситуацію з обранням спікера, Колесніков зазначив, що Партія регіонів "відразу сказала", що не буде брати участі "у цих іграх: Плющ – не Плющ".

"Так, він здрава людина, і, на мій погляд, його досвід був би корисний у цій ситуації. Але все рівно його обрання спікером не вирішить проблем, пов'язаних з кризою", - сказав Колесніков.

За його прогнозами, коаліція між БЮТ і Партією регіонів може бути створена не раніше середи.

"У вівторок малоймовірний якийсь розвиток подій. Думаю, усе проясниться ближче до середи-четверга. Що стосується присутності президента і прем'єра – парламент хоче послухати керівництво країни, у якій очікується до 4 мільйонів безробітних до березня місяця", - сказав Колесніков.

Крім того, на його думку, дострокові вибори, про які оголошував президент, "уже нічого не змінять".

"Якби вони були проведені 7 грудня, це було б ще доцільно. А зараз – думаю, уже ні", - сказав Колесніков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування