Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Газпром" заплутався у власних заявах і "законах фізики"?

Середа, 7 січня 2009, 17:18

Перший заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв заявляє, що має підтвердження того, що Україна перша припинила експорт російського газу в Європу.

"Факт закриття експортних газопроводів був зафіксований австрійським транспортним оператором, компанією OMV, і словацьким оператором, а саме вони вночі почали сигналізувати нам про те, що Україна перекрила експортні газопроводи", - сказав Медведєв в інтерв'ю "Эху Москвы".

"І спроби використовувати закони фізики для звинувачення, спроби звинувачувати Росію – це рівноцінно скасуванню законів фізики", - додав він.

Медведєв також заявив, що "після того, як Україна перекрила виходи з України", "Газпром" був позбавлений можливості постачати газ, "тому що за законом фізики, коли перекрита труба і не працюють газокомпресорні станції, практично можливості доставляти газ за законами фізики зникають".

Водночас, як відомо, раніше голова "Газпрому" Олексій Міллер і прем'єр Росії Володимир Путін заявляли, що всупереч закриттю Україною експортних газопроводів Росія протягом дня продовжувала постачати газ європейським споживачам, а він "осідав" на території України.

Коментуючи повідомлення про те, що Міллер має намір у четвер відвідати Брюссель, незважаючи на заплановані на цей день переговори з головою НАК "Нафтогазу", Медведєв сказав:

"Ну от, ви знаєте, зібратися в гості, коли хазяїна вдома нема. Інформація про те, що Олексій Борисович Міллер буде зустрічатися з керівниками Євросоюзу була публічно відома, і, мабуть, це послужило причиною українцям заявити про те, що вони в Москву, коли там не буде ні Олексія Борисовича Міллера, ні мене, ні нашого головного юриста Миколи Миколайовича Дубика".

"Вочевидь, це ще черговий такий дрібний фокус, щоб знову використовувати це для того, щоб звинувачувати Росію", - додав він.

Водночас Медведєв зазначив, що "Газпром" готовий приступити до переговорів "і вдень, і вночі".

"Наші фахівці готові конструктивні діалоги вести", - сказав він.

У середу зранку "Нафтогаз" заявив, що "Газпром" повністю припинив транзит газу через територію України, унаслідок чого низка країн Європи перестали одержувати газ. У свою черга в "Газпромі" заявили, що це "Нафтогаз" перекрив транзит у Європу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування