Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Брюсселі назвали газову кризу політичною і хочуть поваги

Четвер, 8 січня 2009, 13:08

Голова делегації Європарламенту з питань співпраці з Україною Адріан Северин називає ситуацію з поставками газу до країн Європейського Союзу політичною кризою, а ЄС - "її політичним учасником".

"Це не техногенна або природна криза. Це - політична криза, що має не тільки політичні наслідки, але і політичні цілі. Це - не двостороння дискусія, а тристороння як мінімум, у якій ЄС задіяний не тільки як постраждала сторона, але і як політичний учасник", - сказав він, виступаючи в четвер у Брюсселі в рамках позачергового засідання комітету з питань закордонних справ.

Северин зазначив, що в рамках даного засідання європейські парламентарі хотіли б заслухати представників як української, так і російської сторін, щоб "зрозуміти, чи готові вони поважати інтереси Європейського Союзу, оскільки в них (Москви і Києва) є інтереси й у ЄС".

"Ми попросимо пояснити, як вони будуть враховувати наші інтереси, коли ми говоримо про двосторонні відносини Європейського Союзу з цими країнами", - підкреслив він.

Северин підкреслив, що євродепутати не є суддями.

"Ми не говоримо, хто правий або винуватий, але ми використовуємо всі можливі надані повноваження як представники країн ЄС, щоб визначитися: що є адекватним, щоб дати нашим громадянам достатньо гарантій щодо їхньої безпеки", - пояснив він.

Крім того, за словами Северина, у рамках даного засідання європарламентарі повинні визначити шляхи вирішення проблеми, а також зробити правильні висновки.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...