Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін уже скаржиться на Єврокомісію і каже, що Україна відмовилась від експертів

Четвер, 8 січня 2009, 18:39

Росія закликаає Єврокомісію якомога швидше підписати протокол про контроль за транзитом газу через Україну, заявляє прем'єр Росії Володимир Путін.

За його словами, "Газпром" запропонував Єврокомісії підписати протокол про порядок функціонування комісії з контролю транзиту газу по території України.

"Цей документ уже підписаний з російської сторони міністерством енергетики і керівництвом "Газпрому". На жаль, наші партнери з Єврокомісії (член Комісії європейських співтовариств, відповідальний за питання енергетики, Андріс Пієбалгс і голова Комісії європейських співтовариств Жозе Мануель Баррозу) відмовилися підписати цей протокол", - сказав російський прем'єр.

За словами Путіна, європейські чиновники пояснили свою позицію тим, що вони не мають мандату на підписання такого документа.

Проте, як зазначив російський прем'єр, "таке узгодження в драматичних умовах, що склалися, може зайняти дві години".

"Такий протокол потрібен, тому що ми маємо відмову української сторони від роботи незалежних спостерігачів на її газокомпресорних станціях", - сказав Путін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Водночас, як відомо, українська сторона підписала з Єврокомісією протокол про прибуття в Україну газових спостерігачів і закликала Брюссель направити фахівців і в Росію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування