Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко просить ефір - повідати про "спецоперацію" Кучми і Литвина

Понеділок, 2 лютого 2009, 14:08

Екс-майор Держохорони Микола Мельниченко просить українські телеканали надати йому ефір для оприлюднення інформації й доказів щодо переговорів у Москві у 2004 році про непритягнення екс-президента Леоніда Кучми до кримінальної відповідальності у випадку перемоги Віктора Ющенка на виборах.

На прес-конференції в Києві в понеділок Мельниченко підкреслив, що звертається до провідних українських телеканалів із проханням зокрема можливості взяття участі в програмі "Свобода слова", щоб надати інформацію про переговори в Москві у 2004 році.

"Я готовий надати в прямому ефірі аудіо й відео факти, що підтверджують, яким чином Кучма і Литвин (тоді - президент Леонід Кучма і спікер Верховної Ради Володимир Литвин) за допомогою Путіна, Медведєва (тоді - президент Росії Володимир Путін і глава його адміністрації Дмитро Медведєв) і СБУ (екс-голови СБУ Ігоря Смешка), а також Медведчука (тоді - голова адміністрації президента України Віктор Медведчук), проводилася одна з найбільш таємних і відповідальних спецоперацій на території України", - сказав Мельниченко.

За його словами, на той час у Литвина була чітка інформація, що перемагає Ющенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Це була спецоперація, щоб Кучма не сів до в'язниці", - заявив Мельниченко.

Крім того, він звернувся до телеканалів у зв'язку з інформацією, яку має оприлюднити народний депутат Григорій Омельченко, "яким чином замовники і підбурювачі (убивства Георгія Гонгадзе) намагалися купити і залякати Омельченко".

"Прошу, щоб Омельченко або підтвердив, або спростував інформацію про те, хто здійснював тиск, щоб не було імені Литвина (згадування імені Литвина в доповіді, яку зробив Омельченко в ПАРЄ)", - сказав він, додавши: "У світлі рішень Парламентської Асамблеї Ради Європи в мене є, що сказати".

Мельниченко зазначив, що Омельченко, виступаючи з доповіддю в ПАРЄ, "нічого нового не сказав, озвучив рішення слідчої комісії".

Він також висловив думку, що затримання екс-начальника Департаменту зовнішнього спостереження Олексія Пукача не матиме впливу на розслідування справи Гонгадзе, зокрема про замовників убивства. "Арешт, не арешт Пукача... він не вплине на справу Гонгадзе. У крайньому випадку, Пукач покаже на покійного Кравченко (екс-міністр МВС Юрій Кравченко), але не покаже на Литвина як підбурювача до розправи над Гонгадзе", - зазначив Мельниченко.

Також він знову висловив упевненість у тому, що європейські експерти підтвердять автентичність оригіналів його записів і це дозволить Генпрокуратурі України розслідувати ще низку резонансних кримінальних справ.

"Щоб Генеральна прокуратура України могла порушувати конкретні кримінальні справи", - наголосив Мельниченко, зазначивши, що зокрема на записах є факти, які підтверджують злочини з розкрадання майна, факти фальсифікації референдумів і вплив на народних депутатів.

"Легалізація (оригіналів плівок) моїх записів допоможе повернути у скарбницю десятки мільйонів гривень", - підкреслив Мельниченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...