Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ранок у Раді: "чудасії" Черновецького, громадський туалет і Ленін

Середа, 4 лютого 2009, 09:51

Верховна Рада продовжила ранкове пленарне засідання у середу до 15 години.

За відповідну пропозицію віце-спікера Миколи Томенка проголосував 231 депутат.

Перед цим у своєму виступі Томенко обурився тим, що Партія регіонів у вівторок блокувала роботу Верховної Ради для того, щоб "переконати "Нашу Україну" голосувати за відставку уряду".

"Парламент має працювати, а не чекати, поки лідер опозиції і президент назбирають 226 голосів за відставку уряду. Ми дійсно унікальна країна, бо у нас президент спілкується з прем’єром через телебачення, а з лідером опозиції – у своєму кабінеті", - сказав він.

Крім того, він закликав депутатів "відреагувати на чудасію, яка робиться у Києві".

"У нас податки з мертвих душ уже беруть! Якщо парламент не зупинить цю вакханалію в Києві, коли нові податки вводяться через день, ні до чого доброго це не призведе", - сказав Томенко.

У свою чергу "регіоналка" Інна Богословська, відповідаючи Томенку, звинуватила БЮТ у блокуванні роботи парламенту протягом усієї попередньої сесії.

"Ви перетворили парламент на громадський туалет, в який ви зливаєте своє політичні фрустрації", - заявила вона.

Водночас лідер групи "За Україну" В’ячеслав Кириленко у своєму виступі обурився тим, що "правляча коаліція повернула в "Артек" символи тоталітарного комуністичного режиму".

"Скажіть, а як це БЮТ вчора 66 голосів дав, щоб не питання "Артеку" вирішити, а повернути ленінів, сталінів, дзержинських на територію "Артеку"? Це така демократична коаліція? А як це 3 НУ-НСівці за це проголосували? Це вони змінили погляди? Чи прем’єр наказала, щоб комуністам догодити?", - обурився він.

Як відомо, у вівторок парламент зобов'язав керівництво "Артеку" повернути ордени на головну стіну табору.

Відповідну поправку комуніста Леоніда Грача підтримали 245 депутатів, з них 142 "регіонали", 66 БЮТівців, 3 НУ-НСівця, 27 комуністів і 7 депутатів від Блоку Литвина.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування