Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко звинуватила обленерго в тиску на себе і Єханурова

Середа, 4 лютого 2009, 16:26

Уряд заборонив вимикати від постачання електроенергії та природного газу пологові будинки, бюджетні заклади, об’єкти МНС, Міноборони та ті, зупинка роботи яких може призвести до техногенних катастроф.

Відповідний законопроект ухвалив уряд, повідомила на брифінгу прем'єр Юлія Тимошенко, передажє прес-служба уряду.

За її словами, він буде направлений до Верховної Ради вже в середу, і уряд наполягатиме на першочерговому розгляді цього законопроекту.

Тимошенко також повідомила, що Уряд детально вивчив ситуацію, пов’язану з нещодавнім спонтанним відключенням електроенергії у військових підрозділах, які перебувають на бойовому чергуванні.

За її словами, приватні обленерго, відключивши важливі об’єкти від електропостачання, здійснюють політичний тиск і на Уряд, і на Міністерство оборони.

Прем’єр зазначила, що Кабінет Міністрів "не побачив заборгованостей, які б давали можливість облгазам відключати електроенергію для таких важливих об’єктів, враховуючи, що облгази мають перед державою мільярдні заборгованості".

Тимошенко також заявила, що Уряд готує подання суду про початок процедури банкрутства для обленерго і облгазів, які заборгували енергоринку або НАК "Нафтогазу".

"Ми не будемо терпіти мільярдні заборгованості у той час, коли потрібно наповнювати бюджет і розраховуватися за первинні енергоносії", - заявила Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування