Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко – Азарову: "Не дочекаєтесь"

Четвер, 5 лютого 2009, 10:22

Прем’єр Юлія Тимошенко спростовує інформацію про недовиконання дохідної частина бюджету у січні 2009 року і про невиплати зарплат бюджетникам.

Про це вона сказала у Верховній Раді, відповідаючи на питання "регіонала" Миколи Азарова, "чому, якщо все так добре, оплата труда працівників бюджетних установ виконана на 80%".

"Я стверджую як прем’єр-міністр України: доходи Держбюджету виконані на 101%. Є різні статті доходів, які більше виконувалися, є ті, які менше, але доходи по податках виконанні, по митниці – виконані", - сказала Тимошенко.

"Не треба робити речі, які називаються провокацією, Миколо Яновичу. Бюджет виконано, заробітні плати бюджетникам виплачені і пенсії виплачені. Я знаю, що вам хотілося б іншого. Ви спите і бачите, щоб був недовиконаний бюджет, пенсійний фонд, щоб ви могли масово вивести людей на вулиці. Як кажуть, не дочекаєтесь. Усе поки що іде прогнозовано", - додала вона.

Відповідаючи на питання щодо курсу гривні, Тимошенко вкотре наголосила, що "оптимальний, економічно обґрунтований курс гривні – 6-6,5".

"Більше 7 гривень він буде не може. Це неприродно. Це штучні речі, які не пояснюються економічними негараздами", - сказала вона.

Тимошенко також заявила, що знецінення гривні призводить до подорожчання усіх товарів і до збільшення інфляції.

"Підвищення цін на ліки, все, що йде через кордон - все це множиться не на курс 5-5,05, а на курс 8, а ще й беруть з запасом. Все подорожчання на товари, які споживають люди, пов’язано лише з курсом гривні", - сказала вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування