Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко похвалилася, що українська формула ціни газу, краща за польську

Четвер, 5 лютого 2009, 11:00

Прем’єр Юлія Тимошенко знову наголошує, що підписані газові контракти є перемогою України, а саме створення формули формування ціни на газ.

Про це Тимошенко заявила в четвер з трибуни парламенту, під час розгляду питання про соціально-економічну ситуацію в країні.

"Всі проблеми в газовій сфері Україні починаючи з 2004 року – це РосУкрЕнерго, яка була корумпованим, тіньовим абсолютно злочинним посередником на газовому ринку, яка була підтримана під дахом вищого керівництва держави і вищого керівництва опозиції". – зазначила Тимошенко.

"Ми змогли в цьому році зробити якісний стрибок в позбавитись всього цього", - наголосила Тимошенко і зазначила, що тепер немає ніякої корупції, "ніякого фінансування політики за рахунок підвищених тарифів для споживачів України".

Вона наголосила, що Україна домовилась з Росією про найвигіднішу формулу формування ціни.

"От кажуть , що формула погана. Не можуть сказати, що ціна 228 погана, бо такої в світі немає, кажуть формула погана. Тож прошу звернути увагу, що ми по нашій формулі порахували без знижок газ і порівняли по формулі Польщі, як розраховано газ", - сказала вона.

"Так, коли наша формула і Польська формула, у на 26,2% газ був нижчий для України, ніж для Польщі. Це означає якість формули в порівнянні з польською формулою без врахування знижок. Це якість формули, якщо у нас на 26,2% нижче. А зі знижками у нас на 74% нижче ціна на газ, ніж для Польщі", - наголосила Тимошенко.

Водночас вона відмовилась передавати до верховної ради копії контрактів, посилаючись на те, що російська сторона вимагає "конфіденційності, нерозголошення". Однак вона зазначила, що у тому випадку, якщо Гриценко має доступ до роботи з документами у спеціальному режимі, то уряд готовий йому надати їх.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування