Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко провела маніпуляції з бюджетом?

Понеділок, 2 березня 2009, 11:18

У Міністерстві фінансів здивовані повідомленням Держказначейства про перевиконання плану доходів держбюджету в лютому на 296 млн грн, або на 2,4%, тому що ще у п'ятницю, 27 лютого, у бюджеті було тільки 72% планових доходів.

Про це пише в понеділок "Комерсант-Україна".

У суботу Держказначейство повідомило про перевиконання плану доходів держбюджету в лютому на 296 млн грн, або на 2,4%. У загальний фонд бюджету надійшло 12,514 млрд грн, а за перші два місяці цього року – 27,628 млрд грн (на 844 млн грн більше необхідного).

Державна податкова адміністрація перерахувала в лютому на 2,6% більше запланованого – 7,809 млрд грн, а з урахуванням відшкодування ПДВ – 5,591 млрд грн, чи на 5,2% більше.

Як розповіли газеті в податковій адміністрації, ПДВ отримано на 210 млн грн більше (2,714 млрд грн), а податку на прибуток, який до 25 лютого виплачувався за весь 2008 рік, – на 183,5 млн грн (3,468 млрд грн). Недобір був відзначений лише за акцизним збором (76,4% від плану) і рентним платежам по нафті (55%).

"Через те що "підвисли" гроші в казначействі, ПДВ відшкодували на 72 млн грн менше (2,218 млрд грн.)", - сказало джерело в ДПАУ.

У Держказначействі також упевнені в тому, що Держмитниця зібрала більше – 6,16 млрд грн при плані 5,98 млрд грн (+3%).

При цьому у відомстві в чергове вирішили не уточнювати, у який саме фонд бюджету митники перерахували гроші понад плану, тоді як відповідна інформація щодо ДПАУ оприлюднена. Ще на початку лютого Держказначейство засекретило помісячні плани і частину оперативних даних фіскальних відомств.

За інформацією Держказначейства, до 23 лютого в бюджет надійшло 63,8% запланованих коштів від Держмитниці – 57,1%.

Джерело видання в Мінфіні відзначило, що до ДПАУ, на відміну від митниці, питань із наповненням бюджету не було: "Узяли весь річний прибуток у лютому. Далі будуть суцільні збитки – березень мертвий".

Співрозмовник газети припустив, що в останній день місяця або плани митниці були відкоректовані, або НАК "Нафтогаз України" розмитнила газ.

За словами співробітника митниці, у найближчі місяці виникнуть труднощі з наповненням бюджету: обсяги імпорту скоротилися на 51-57% як у вазі, так і у вартості, а введення 13%-ої надбавки на імпорт "вб'є "білого" імпортера" і стимулюватиме контрабанду.

Старший економіст центру "CASE-Україна" Володимир Дубровський вважає, що перевиконання бюджету на тлі падіння виробництва неможливе. Він припускає, що Кабмін у чергове маніпулює бюджетними даними. На його думку, "через скорочення роздрібного споживання значно скоротяться відрахування ПДВ – тому з бюджетом буде важко".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
22:02
відео, оновленоНетверезий голова райдержадміністрації Броварів збив чотирьох людей
Усі новини...