Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відставка Огризка довела, що наступник Ющенка буде проросійським?

Вівторок, 3 березня 2009, 14:48

Спільне голосування Партії регіонів і частини БЮТ за звільнення міністра закордонних справ Володимира Огризка показало, що БЮТ може розраховувати на голоси "регіоналів" при розгляді кадрових питань, вважає директор інституту проблем управління імені Горшеніна Кость Бондаренко.

Таку думку він висловив в експертному опитуванні, проведеному Центром політичного консалтингу.

"За цією відставкою – з одного боку протистояння довкола фігури міністра закордонних справ, оскільки президент, очевидно, не відпустить Огризка, а з іншого боку, фактично, можна сказати, що БЮТ може розраховувати на голоси ПР і КПУ при призначенні на посади віце-прем’єрів. Скажімо, Тігіпка та інших міністрів, які призначаються за квотою уряду", - сказав Бондаренко.

На його думку, "протистояння не те, що буде поглиблюватись, бо воно вже поглибилось, воно буде просто продовжуватись".

"Огризко – це не та постать, яка б могла спровокувати щось значно більше, його переоцінюють", - вважає політолог.

У свою чергу голова Комітету виборців України Ігор Попов вважає, що відставка Огризка продемонструвала те, що "і більшість у Верховній Раді, і наступний президент України схиляються до проросійської політики".

"Якщо говорити про велику політику, то у будь-якому випадку в останні місяці вона рухається від західного вектора до східного. І будь-який новий президент зупинить дипломатичну війну Віктора Ющенка з Росією і буде розвивати більш проросійську орієнтацію", - сказав він.

"Що стосується дрібної політики, то, звичайно, можуть бути якісь заклики, що хтось когось зрадить, бо та коаліція, яка є на сьогоднішній день у парламенті, не домовлялась про такі дії", - додав Попов.

Проте, на його думку, це все навряд чи чимось закінчиться, "бо все одно, чи є в коаліції формально 206 депутатів чи 204, це мало впливатиме на розклад сил в парламенті, на передбачення дій".



"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...