Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка заявляють, що Тимошенко направила Немирю в Брюссель незаконно

Четвер, 5 березня 2009, 12:40

Президент Віктор Ющенко затвердив директиви на поїздку української делегації до Брюсселя на засідання комісії Україна-НАТО.

Про це в четвер повідомив заступник глави секретаріату президента Андрій Гончарук, передає прес-служба секретаріату президента.

Засідання має відбутися 5 березня ц.р. у Брюсселі (Бельгія) за взаємною домовленістю НАТО та України.

Враховуючи визначений Альянсом формат заходу, українську делегацію очолює т.в.о. Міністра закордонних справ Володимир Хандогій.

Метою участі делегації України у заході визначено інформування членів Північноатлантичної Ради про сучасний стан і перспективи розвитку ситуації в Україні.

Також українська сторона має обговорити актуальні питання порядку денного відносин між Україною і НАТО, підходів до подальшого розвитку системи безпеки на європейському та євроатлантичному просторі, а також обговорення питання укладення Додаткового протоколу до Хартії про особливе партнерство між Україною та НАТО.

Планується також зустріч керівника української делегації з Державним секретарем Сполучених Штатів Гіларі Клінтон.

Серед іншого, Гончарук звернув також увагу, що на порушення усталеної практики організації подібних заходів до Брюсселя відбув віце-прем'єр-міністр Григорій Немиря.

Гончарук висловив сподівання, що попри той факт, що зазначений візит Немирі відбувається з порушенням законодавства України, яке регламентує закордонні поїздки офіційних делегацій, своє перебування у Брюсселі Немиря використає з метою аргументованого роз'яснення представникам євроатлантичної спільноти істинної позиції прем'єра Юлії Тимошенко щодо перспектив членства України в НАТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування