Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ проголосував за Наливайченка, щоб не було Хорошковського

П'ятниця, 6 березня 2009, 20:57

Однією з причин підтримки фракцією БЮТ кандидатури Валентина Наливайченка на посаду глави СБУ стало небажання того, щоб у випадку провалу цієї кандидатури спецслужбу очолив Валерій Хорошковський.

Про це заявив глава парламентського комітету з питань правової політики Сергій Міщенко (фракція БЮТ) у п'ятницю ввечері в ефірі "5 каналу", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Призначення (Наливайченка ) відбулося тому, що пан Хорошковський сам захотів стати главою Служби безпеки. Вони сподівалися на те, що ми провалимо голосування за пана Наливайченка, і наступним кандидатом буде пан Хорошковський", - заявив депутат.

При цьому він відзначив, що у випадку розвитку такого сценарію "група Фірташа" зробила б усе для того, щоб фракція Партії регіонів проголосувала за кандидатуру Хорошковського на посаду глави СБУ.

Крім того, Міщенко спростував інформацію про нібито шантаж щодо прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко і фракції БЮТ з боку СБУ в зв'язку з подіями навколо НАК "Нафтогаз Україна".

"Фракція БЮТ і прем'єр-міністр Юлія Володимирівна Тимошенко ні на які шантажі і різні ультиматуми ніколи не йшли і йти не будуть", - підкреслив депутат.

Він також спростував чутки про нібито домовленості між БЮТ і СБУ.

На думку Міщенка, Наливайченко своїми діями з вирішення конфлікту в зв'язку з арештом заступника начальника відділу Енергетичної регіональної митниці Держмитслужби Тараса Шепітька продемонстрував, що він проти виконання політичних замовлень.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування