Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ – "Регіонам": Їдьте на Канари, повертайтеся під вибори

Середа, 1 квітня 2009, 10:32

Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко закликає Партію регіонів не робити "помилку" і не блокувати роботу Верховної Ради.

Про це він сказав з трибуни парламенту у середу, коментуючи наміри "регіоналів" з четверга заблокувати трибуну.

Кириленко нагадав, що на минулому тижні Партія регіонів вже закликала людей вийти на вулиці, протестуючи проти влади.

"Наші колеги вирішили під гаслом "Вставай, страна огромная" підняти мільйони людей. Ми хвилювалися, бо знали, що колеги не зовсім зручно почуваються в опозиції, не знають, як це робити... Як усе це вийшло у них – ми всі бачили. Не вдалося", - сказав він.

"Народ прийшов і побачив, що нова влада – ще не забута стара. І у вас, колеги, були помилки і навіть хохми. І народ пам’ятає, як бичовками рельси зв’язували і ешелони перекидались, і як усім миром – шляпами, папахами, мерседесами, боїнгами - тушили три сосни на півдні, і як з помпою зустрічали туркменську опозицію так, що ледве Україну без газу не залишили на роки вперед", - додав Кириленко.

Він закликав "регіоналів" не робити "наступну помилку".

"Збираєтесь з завтрашнього дня блокувати трибуну Верховної Ради. Для чого? Навіть підлітки розуміють, що цього робити не можна. Працювати треба", - сказав Кириленко.

При цьому він назвав надуманим привід, який опозиція обрала для блокування парламенту – вимога до уряду внести антикризову програму.

"Відповідаю вам: антикризова програма – з 23 грудня у Верховній Раді. Жоден комітет, який очолює опозиція, не розглянув. Уряд готовий презентувати будь-якої миті. Говорите про антикризовий пакет законів? 40 законів уряд вніс, 24 ухвалено", - заявив лідер фракції БЮТ.

"Ми вас просимо... Колись наш колега говорив: "Вам шашечки или ехать?" Так ми говоримо "Ехать". А "шашечки" – це пісочниця. Пісочниця – це на Канари. Можете поїхати відпочити і приїжджайте сюди на президентські вибори", - додав він.

Кириленко також закликав депутатів проголосувати за постанову про дату президентських виборів, "щоб зняти це питання".

Як відомо, Партія регіонів має намір з четверга розпочати блокування парламенту у разі, якщо уряд не внесе антикризову програму. На четвер "регіонали" також запланували акції протесту з блокуванням секретаріату президента, Кабміну і Верховної Ради.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування