Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Севастополь хоче дружити з Москвою напряму

П'ятниця, 3 квітня 2009, 10:20

Відносини між Москвою і Севастополем повинні розвиватися незалежно від тієї або іншої політичної кон'юнктури і будуватися на такій основі, щоб вони також були незалежні від політиків.

Про це по закінченню візиту делегації Севастопольської міськради в Москву заявив журналістам глава Севастопольської міськради Валерій Саратов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Мені здаються дуже важливими відносини між регіонами України і Росії, тому що, коли будуть встановлені міжрегіональні зв'язки між містами, областями, не буде тих "стрибків", що сьогодні відбуваються у взаєминах двох держав", - сказав Саратов.

Керівник депутатського корпусу також вважає, що "взаємини Москви і Севастополя повинні розвиватися незалежно від економічної кризи і головний акцент необхідно робити на розвитку духовних начал, гуманітарної сфери, при цьому паралельно вирішуючи складні економічні проблеми".

Більш того, за словами Саратова, "обмін досвідом подолання кризових явищ сприятиме якнайшвидшому оздоровленню, зокрема, економіки Севастополя і розвитку міського господарства".

Торкаючись питання взаємин Москви і Севастополя в гуманітарній сфері, Саратов повідомив, що під час зустрічі севастопольської делегації з мером Москви Юрієм Лужковим "була досягнута домовленість про проведення восени цього року чергової конференції з російської мови, що повинна стати традиційною".

Під час візиту депутатів міськради Севастополя в Москву на зустрічі з мером російської столиці було вирішено, що за два тижні буде підписано угоду, що визначить параметри створення Будинку Севастополя в Москві.

Як передбачається, для підготовки такого документу вже найближчими днями в Севастополь прибудуть представники уряду Москви, що разом з депутатами міськради підготують проект угоди.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування