Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колесніков з Ахметовим збираються вести "країну до успіху"

П'ятниця, 3 квітня 2009, 18:43

Зміна виборчого законодавства в частині відкритих партійних списків не вирішує глобальної проблеми реформування влади.

Таку думку висловив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заступник лідера Партії регіонів Борис Колесніков.

"Потрібна глобальна реформа влади. Цей закон про відкриті списки Україну й українців багатішими не зробить. Це така половинчатий захід. Це для дебатів", - вважає він.

За словами політика, Україна знаходиться в "катастрофічній" ситуації.

У той же час, Колесніков зазначив, що Партія регіонів готова запропонувати своє бачення реформування країни.

"Потрібен глобальний спектр реформ. У наших однопартійців він є. У тому числі, і Фонд Рената Ахметова підготував системні структурні реформи, що забезпечать країні верховенство права та економічне зростання... Тільки глобальні структурні реформи, прописані на 8-10 років, можуть привести нашу країну до успіху", - підкреслив він.

Разом з тим, депутат підтримує ідею введення норми відкритих виборчих партійних списків, але побоюється, чи буде ця норма при існуючій корупції, мати позитивний ефект.

"Наша країна потрапила в таку корупційну яму за ці 18 років, щоб це не перетворилося в аукціон відкритості, щоб не було аукціонної складовою. Тому що кожна відкрита у списку людина буде намагатися, у тому числі, і матеріальними ресурсами, набрати більше голосів", - сказав він.

"Методи в Україні дуже прості - від гречаної крупи до прямих грошових вливань. Щоб ця гарна ідея не перетворилася в повну дискредитацію парламентаризму в Україні. От це насторожує", - зазначив Колесніков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...