Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун: "Мене звільнили – і слідство по отруєнню Ющенка призупинилося"

Понеділок, 6 квітня 2009, 11:11

Отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенко в 2004 році – доведений факт, при цьому слідство давно вже мало виявити мотиви злочину і знайти винних.

Про це заявив в ефірі телеканалу TBi колишній генпрокурор, народний депутат від Партії регіонів Святослав Піскун, повідомляє прес-служба каналу.

"Отруєння було однозначно, це доведений факт. Існує низка експертиз, які це повністю підтверджують", - заявив регіонал.

Як зазначив Піскун, у той час, коли він очолював Генпрокуратуру, справа про отруєння Ющенка розслідувалося "активно", у слідчої групи був план розслідування.

"Але мене незаконно звільнили і, на мій погляд, – можливо, я переоцінюю себе на тій посаді, яку я займав, – слідство по цій справі призупинилося", - підкреслив Піскун.

На його думку, слідство давно мало вже довести, хто отруїв Ющенка і х яких мотивів.

У колишнього генпрокурора є власна версія причин отруєння. Він не уточнив, яка, але зазначив, що вона "цілковито збігається з робочим планом слідчо-оперативної групи, яка тоді працювала".

Піскун звернув увагу на те, що після його звільнення були звільнені майже всі члени оперативно-слідчої групи, які займалися розслідуванням справи про отруєння Ющенка.

"Це в мене викликає великий сумнів у тому, що хтось хоче об'єктивно розібратися в даній кримінальній справі", - заявив Піскун.

"Кожна кримінальна справа має бути розслідувана і вона має шанс на розкриття, якщо для цього існує політична воля і професіоналізм людей, які цим займаються", - прокоментував він перспективи розкриття справи про отруєння чинного президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування