Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кандидати в президенти ризикують залишитися без охорони

Понеділок, 6 квітня 2009, 11:29

Кандидати в президенти в 2009 році можуть залишитися без захисту через недофінансування Управління держохорони.

Про це розповів голова відомства Валерій Гелетей в інтерв'ю газеті "Дело".

"Це дуже болюче питання для нас. З бюджету виділили гроші тільки на захищені статті. А от кошти на президентські вибори і майбутні відрядження, незважаючи на мої прохання, ніхто не передбачав", - відзначив він.

"Але ж кандидатів на місце глави держави може зареєструватися й сто осіб. І кожен з них, відповідно до закону, повинен бути захищений держохороною! Зараз сиджу і думаю, як розподілити ті крихти, які ми маємо. За якими статтями скоротити витрати, щоб забезпечити всім охорону ", - поцікавився Гелетей.

За його словами, зараз в управлінні працює 2993 людини. Крім київського управління, працює департамент у Криму та служба комендатури в Івано-Франківській області.

"Новачки заробляють 1750 гривень. Якщо брати офіцера середньої ланки, зокрема, капітана, який прослужив 10-15 років, - його зарплата 2,5-3 тисячі гривень. Це дуже мало. До того ж на початку року були незначні затримки по заробітній платі , проте зараз все вже нормалізувалося ", - повідомив Гелетей.

Також керівник УДО повідомив, що в 2008 році вони ставили питання про придбання трьох автомобілів представницького класу.

"Їх покупка планувалася не під конкретного керівника, а для забезпечення охорони VIP-персон, у тому числі і членів іноземних делегацій. Однак пізніше вирішили придбати поки одну машину, а решту коштів направити на закупівлю зброї, спецтехніки", - повідомив він.

"Гроші на купівлю машини очікували отримати в кінці року. Але потім почалися спекуляції навколо цієї покупки: мовляв, у УДО в умовах кризи намагаються жити на широку ногу. Це неправда, тому що всі машини, які використовує управління, перебувають на балансі ДУСі. В підсумку, незважаючи на те, що ми дуже потребували таку машину, були змушені від неї відмовитися ", - зазначив Гелетей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...