Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄЦ чистить лави за "неузгоджені" заяви в пресі

Понеділок, 6 квітня 2009, 12:17

Зняття голови Дніпропетровської облдержадміністрації Віктора Бондаря з посади заступника голови партії "Єдиний центр" було викликане його заявами в ЗМІ про те, що проект "Єдиний центр" не вдався, його потрібно закривати і відкривати щось нове.

Однак, як пише "Комерсант-Україна", його можуть повернути на цю посаду, якщо він доведе, що видання спотворило його слова, подавши на нього до суду.

Як сказав перший заступник голови "Єдиного центру" Віктор Тополов, невдоволення партійного керівництва викликало інтерв'ю Бондаря журналу "Профіль" – через нього нібито президія ради партії ЄЦ і вирішила зняти його з партійної посади.

"Він там говорить, що проект "Єдиний центр", як і проект "Наша Україна", не вдався, що його потрібно закривати і відкривати щось нове. Без узгодження з президією він не мав права на такі заяви ", - зазначив Тополов.

В інтерв'ю, яке вийшло 28 березня, слова Бондаря звучать так: "Кілька днів тому я зустрічався в Києві з нашими керівниками держави і сказав: "Моя думка однозначна: треба кидати всі ці проекти – "Наша Україна", "Єдиний центр" і тому подібні – і об’єднувати молодих хлопців-політиків в один великий проект "Нова Україна".

Однак до засідання президії ЄЦ Бондар устиг заявити, що журнал викривив зміст його слів, а на сайті журналу з'явилося повідомлення, що "у друкованій версії "Профілю" з вини редакції були перекручені думки губернатора Дніпропетровської області Віктора Бондаря, який говорив про необхідність якнайшвидшого об'єднання пропрезидентських сил. Приносимо свої вибачення читачам і героєві інтерв'ю".

За інформацією "Комерсанта", це уточнення з'явилося задовго до засідання ЄЦ.

Однак Тополов сказав: "Ми ніякого спростування не бачили, а п'ятничне рішення приймали без пана Бондаря".

"Тепер у мене є пропозиція – Віктор Васильович (Бондар) повинен подати на журнал до суду. Цього буде досить для того, щоб ми вибачилися перед нашим колегою за те, що він потрапив у таку неприємну ситуацію, і усе повернеться на круги своя", - вважає він.

У той же час, джерела газети "Дело" у "ЄЦ" кажуть, що головною причиною відсторонення Бондаря від партійної посади є його бажання балотуватися в мери Дніпропетровська. "Бондар хоче отримати собі посаду мера і на цій посаді перечекати 5 років", - заявив співрозмовник.

Питання подальшого членства Бондаря в "ЄЦ" буде розглянуто на наступному засіданні президії. Тоді ж буде розглянуте питання щодо голови Севастопольської міськдержадміністрації Сергія Куніцина – його теж можуть зняти за заяви.

Він в інтерв'ю наприкінці березня заявив, що ЄЦ на президентських виборах може підтримати кандидатуру екс-спікера Арсенія Яценюка. "Мої людські симпатії на стороні таких людей, як Яценюк, Хорошковський. Як один із заступників керівництва партії можу сказати, що переговори сьогодні в цьому напрямку ведуться", - говорив Куніцин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...