Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко готовий йти на вибори 25 жовтня

Понеділок, 6 квітня 2009, 14:50

Президент Віктор Ющенко заявляє, що для нього не є принциповою дата проведення президентських виборів.

Про це він сказав на спільній прес-конференції з президентом Європарламенту Хансом-Гертом Поттерінгом.

Відповідаючи на питання, чи вважає він компромісною для проведення дострокових президентських і парламентських виборів дату 25 жовтня, Ющенко сказав:

"Я готовий прийняти рішення про дострокові президентські вибори в Україні. Для мене не є принциповим, на скільки місяців раніше вони будуть відбуватися, чи в жовтні, чи в вересні".

"Ми зараз говоримо про те, що врегулювати ситуацію можна лише одним чином – ми повинні провести паралельно (з президентськими) парламентські позачергові вибори", - наголосив він.

На переконання Ющенка, після проведення дострокових парламентських виборів у Верховній раді "повинна змінитися обставина, яка зараз детонує ситуацію".

"В парламенті повинна бути коаліція у 226 голосів, яка зможе голосувати антикризові рішення і зможе взяти на себе відповідальність за економічну ситуацію", - сказав він.

Разом із тим, президент вкотре наголосив на необхідності змінити виборчу систему та зняти недоторканість з депутатів перед проведенням виборів.

Крім того, він окремо запропонував ВР ухвалити закони щодо фінансування дострокових парламентських та президентських виборів для того, щоб не повторилася минулорічна ситуація, "коли після рішення про дострокові вибори, яке випливало з норми Конституції, однією правлячою силою воно було заблоковано через нефінансування виборчого процесу".

"На моє переконання, це є здоровий компроміс для всіх гілок влади", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування