Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Людина Портнова хоче, щоб Раду не чіпали до 2012 року

Понеділок, 6 квітня 2009, 18:38

Ідеї президента Віктора Ющенка щодо можливості одночасного проведення позачергових парламентських і президентських виборів, а також всеукраїнського референдуму не мають під собою правового і юридичного обґрунтування.

Про це заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" депутат від фракції БЮТ Валерій Писаренко.

"Я оцінюю заяви президента, як такі, які можна прирівняти до нуля в плані їх реалізації", - сказав депутат.

За його словами, і законодавство, і Конституція не допускають можливості проведення одночасно, день в день, виборів президента і парламенту.

При цьому Писаренко зазначив, що українське законодавство передбачає можливість проведення таких виборів протягом одного року.

Депутат також здивований запропонованими президентом змінами до Конституції, виборчого законодавства.

За його словами, пропозиції глави держави щодо зміни виборчої системи ще не опубліковані, однак, фактично, президент пропонує перехід до мажоритарної виборчої системи.

Писаренко вважає малоймовірним внесення змін у Конституцію до виборів президента.

"Якщо вибори президента не викликають сумнівів, то вибори у Верховну Раду мають відбутися в 2012 році", - сказав депутат.

Він підкреслив, що найважливіше для проведення позачергових виборів у Верховну Раду - це "компроміс у парламенті всіх політичних сил". Писаренко завірив, що БЮТ не погоджується на такий варіант і не бачить необхідності проведення парламентських виборів.

Говорячи про можливість проведення референдуму, депутат підкреслив, що на його проведення з державного бюджету необхідно виділити суму в розмірі 450 млн. грн. Крім того, для його підготовки і проведення необхідний час.

"Референдум - це багаторівневий процес", - сказав Писаренко, додавши, що для його проведення необхідно створити ініціативні групи, ЦВК повинна прийняти відповідні рішення, підготувати бюлетені.

Крім того, необхідно сформулювати питання, які б не суперечили українському законодавству.

Швидше за все, вважає Писаренко, референдум не буде проведений до президентських виборів.

"Тому ідеї президента не мають під собою юридичних, правових підстав", - сказав депутат.

Раніше повідомлялося, що Ющенко розраховує найближчим часом одержати відповідь від прем'єр-міністра і парламентської коаліції на його ідею одночасного проведення дострокових президентських і парламентських виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування