Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Оніщук каже, що для реалізації ідеї Ющенка немає жодних підстав

Вівторок, 7 квітня 2009, 13:22

Для проведення одночасних дострокових парламентських і президентських виборів повинні бути правові підстави, яких на даний час немає, заявляє міністр юстиції Микола Оніщук.

"Будь-які політичні домовленості..., у тому числі ті, які стосуються системи дострокових виборів, повинні мати правові підстави", - сказав міністр на прес-конференції в Києві у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Оніщука, будь-яка політична домовленість, яка стосується системи організації державної влади, "має бути юридично формалізована".

Для проведення дострокових парламентських виборів, підкреслив міністр, повинні бути підстави.

"На сьогоднішній день підстав для дострокового припинення повноважень парламенту немає. Я їх не бачу", - заявив він.

За словами Оніщука, рішення про позачергові парламентські вибори президент може ухвалити тільки при наявності юридичних підстав.

Він висловив впевненість, що президент не піде на крок, що суперечить Конституції.

Разом з тим, підкреслив міністр, якщо парламент погодиться - "це буде політичне рішення" і в такому випадку Верховна Рада повинна створити умови, за яких її повноваження будуть достроково припинені.

Що стосується проведення дострокових президентських виборів, то, за словами Оніщука, для цього необхідна заява президента про складення повноважень або інші підстави, передбачені Конституцією, яких на сьогоднішній день також немає.

Як відомо, наприкінці минулого тижня президент Віктор Ющенко заявив, що згоден на одночасні дострокові президентські і парламентські вибори за умови, що вибори в Раду пройдуть за пропорційною системою на основі відкритих списків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...