Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колесніков готовий "наїхати" на Піскуна, але тільки після Луценка

Вівторок, 7 квітня 2009, 17:44

"Регіонал" Борис Колесніков наполягає, що саме Юрій Луценко і міністерство внутрішніх справ у 2005 році фальсифікували кримінальну справу проти нього.

Про це він сказав Сегодня, коментуючи заяву Луценка про те, що кримінальну справу порушувала Генпрокуратура, а на засіданні Верховної Ради він лише доповідав інформацію, яка була використана для цього ГПУ.

"Саме керівництво УБОЗ тоді звернулося в прокуратуру з проханням порушити кримінальну справу проти мене. Тому всі претензії щодо фальсифікації справи - до Луценка і його підлеглих, а не до працівників Генпрокуратури", - сказав Колесніков.

За його словами, всі первинні матеріали слідства - заяви та свідчення - були зібрані саме співробітниками МВС: заступником голови МВС Петром Колядою, тодішнім керівником ГУБОЗ МВС України Сергієм Корнічем і донецьким обласним керівництвом УБОЗ.

Водночас Колесніков вважає, що і працівники Генпрокуратури повинні бути притягнуті до відповідальності, але не за фальсифікацію його справи, а за бездіяльність в ході слідства.

"Те, як поводилися тодішній генпрокурор Піскун і його заступник Шокін - це окрема історія. А ось Луценко від відповідальності все одно не втече", - сказав він.

Колесніков також спростував заяву Луценка про те, що той у своєму виступі перед Верховною Радою 7 квітня 2005 року доповідав інформацію з довідки департаменту кримінального розшуку МВС України за 2003.

"У своєму виступі він говорив про моє затримання, а не про довідку. Саму ж довідку він задіяв вперше дещо пізніше, через 8 місяців, а саме 7 грудня 2005 року... Цю довідку, до якої апелює Луценко, зробив Прокопенко, колишній начальник Донецького УБОЗ ", - сказав він.

"Регіонал" спростував також заяву Луценка про те, що справу про фальсифікацію кримінальної справи проти нього закрито.

"Розслідування продовжується, слідча група працює. Нагадаю, що проти Луценка дав свідчення сам Пенчук. Він заявив, що фальсифікацію моєї кримінальної справи організували особисто Луценко та Єрохін. Так що міністру та його підручному залишилося вже недовго до відповідальності", - сказав він.

Як відомо, Печерський райсуд Києва зобов'язав Луценка спростувати свої заяви про здирництво Колеснікова, зроблені ним на засіданні Верховної Ради в 2005 році.

Луценко заявив, що оскаржить рішення Печерського суду в Київському апеляційному суді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...