Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа може бути проти одночасних виборів

Вівторок, 7 квітня 2009, 20:11

Для проведення одночасних президентських і парламентських виборів немає юридичних підстав, і ЄС може не рекомендувати їх проводити.

Про це заявила доповідач моніторингового комітету ПАРЄ по Україні Рената Вольвенд, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я особисто вважаю, що це не дуже гарна ідея, і що немає юридичних підстав проводити відкриті чесні і прозорі вибори в один день", - сказала Вольвенд на прес-конференції у вівторок у Києві.

Вона зазначила, що, перебуваючи в Україні, представники моніторингового комітету почули "плітки про можливі одночасні вибори".

При цьому Вольвенд підкреслила, що не може сказати, що це питання обговорювалося під час зустрічей на різних рівнях.

Разом з тим вона висловила думку, що вибори, скоріше, призведуть до більшого хаосу, ніж дадуть позитивний ефект.

"На даний момент я не можу собі уявити такий збіг двох виборів в один день, оскільки на наш погляд немає юридичних підстав для проведення виборів у такий спосіб", - підкреслила представник ПАРЄ.

"Я думаю, що це не були б такі вибори, яких би очікувало від України європейське співтовариство", - заявила Вольвенд.

У той же час, за її словами, можливість передбачити проведення дострокових парламентських виборів могла б стати "непоганим шансом, можливістю для законодавців почати активніше працювати над прийняттям нового виборчого законодавства".

При цьому Вольвенд додала, що було би ілюзією вважати, що до кінця літа нинішнього року може з'явитися сам по собі виборчий кодекс.

"Проведення двох виборів без раніше розробленого закону може ніяк не рекомендуватися з нашої сторони, більше того, ми могли б навіть застерегти від цього", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування