Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Молдова просить Захід втрутитися

Вівторок, 7 квітня 2009, 22:56

Президент Молдови Володимир Воронін закликав Захід допомогти врегулювати ситуацію в Кишиневі, де акції протесту опозиції проти підсумків парламентських виборів вилилися в масові вуличні заворушення.

Про це повідомляє "Новини-Молдова" з посиланням на прес-службу президента республіки.

"Молдавська влада вкрай стурбована масовими акціями протесту в центрі Кишинева і закликає західні структури втрутитися у врегулювання цієї ситуації", - сказав Воронін.

Президент Молдови під час зустрічі з послами іноземних держав проінформував дипломатів про останні події, у ході яких "були зроблені насильницькі дії, які ставлять під загрозу державність Молдови і демократичний процес".

Удень у вівторок учасники акцій протесту ввірвалися до будинку парламенту і почали громити їдальню, знищувати оргтехніку, підпалювати приміщення і кидати у вікна камені.

У другій половині дня натовп повністю захопив будинок адміністрації президента. З вікон протестуючі викидали техніку, а також меблі, які потім спалювали на площі.

Воронін закликав дипломатів виступити зі зверненням до протестуючих, щоб "нагадати їм про звіти іноземних спостерігачів про те, що вибори пройшли демократично".

У той же час президент Молдови підкреслив, що "зробить усе можливе, щоб тримати ситуацію під контролем і не застосовувати насильства проти людей".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування