Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценка не просили видавати молдавського опозиціонера

Четвер, 9 квітня 2009, 14:50

Міністерство внутрішніх справ посилило охорону українсько-молдовського кордону через події в Молдові.

Про це журналістам у Сімферополі заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

"Відразу після цих подій українська міліція значно посилила охорону кордону", - сказав він.

Зі слів міністра, правоохоронці побоюються переходу в Україну збройних екстремістів.

Для цього МВС наблизило патрулі до молдовського кордону в Одеській і Вінницькій областях.

Водночас Луценко повідомив, що правоохоронці Молдові не зверталися до МВС щодо затримання громадян, причетних до масових беспорядків в Кишеневі 6 і 7 квітня.

"На сьогоднішній ранок жодного подання від органів МВС Молдови щодо затримання когось із громадян нам не надходило", – сказав Луценко.

У той же час він повідомив, що, за попередньою інформацією, представники Посольства Румунії в Молдові планують приїхати в Одесу для того, щоб через неї потрапити на територію своєї держави.

Міністр припустив, що дипломати поїдуть на батьківщину через українську територію "у зв'язку з тим, наскільки я розумію, що границя з Румунією в Молдові закрита".

Раніше джерело в генпрокуратрі Молдови повідомило, що в Україні було затримано одного з організаторів акцій протесту, бізнесмена Габріела Статі, якого країна просить видати.

В неділю в Молдові пройшли парламентські вибори, на яких перемогу одержала правляча комуністична партія. В понеділок опозиція розпочала акції протесту. У вівторок акції переросли в беспорядки, протестанти захопили будівлю парламенту та резиденцію президента.

В середу ввечері ЦВК перерахувала голоси. За попередніми даними опозиція отримала ще одне крісло і тепер зможе вплинути на обрання президента. В Молдові президента обирає парламент.

Українські новини, Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування