Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценко знову радить Януковичу, Ющенку і Тимошенко іти на пенсію

Четвер, 9 квітня 2009, 16:57

Голова Комітету з питань нацбезпеки Анатолій Гриценко закликає політичні сили шукати нові обличчя.

Таку думку він висловив в інтерв’ю інформаційному виданню "Волинські новини", повідомляє прес-служба депутата.

Гриценко зазначив, що визнає вклад Ющенка, Тимошенко і Януковича у розвиток держави.

"Кожен із цих людей – лідер, який відбувся у своєму житті, який виріс до вищих державних посад. Але наступає момент, коли політичні сили, які стоять за цими людьми, мали б шукати інші обличчя", - підкреслив народний депутат. Він наголосив, що не пропонує БЮТ, Партії регіонів чи НУНС зійти з політичної арени, мова йде саме про те, що їхнім чинним лідерам "не варто балотуватися", - заявив він.

На думку депутата, якби перед ними "постійно не маячила червона ганчірка виборів", ці політики могли б зробити щось корисне для України.

"Якби у травні минулого року, коли у світі зароджувалися перші ознаки кризи, ці люди відмовилися від президентських амбіцій і сконцентрувалися на вирішенні економічних питань, це було би набагато краще для держави", - впевнений Гриценко.

А зараз страх втратити рейтинг заважає цим політикам говорити людям правду, приймати необхідні, але непопулярні рішення. Депутат порадив звернутися до досвіду європейських колег, які "не тримаються за крісло".

"Подивіться та проаналізуйте, яким чином з 91 року розвивалася Литва. Там швидко йшло оновлення еліт. Достойні люди, які мали більший потенціал, аніж вказані мною три персони, відходили в сторону дуже швидко. Той же Бразаускас відійшов вбік, прийшла інша людина, а потім він повернувся та очолив уряд", - сказав Гриценко.

Тому він ще раз порадив лідерам провідних політичних сил відкинути амбіції, подумати про країну та залишити посади.

"Життя не закінчується на тому, що хтось втратив пост президента чи прем’єр-міністра", - підкреслив Анатолій Гриценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування