Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вийшов до підприємців із незадоволенням річної давнини

Понеділок, 25 травня 2009, 12:14

Президент Віктор Ющенко заявляє про те, що темпи реформування регуляторної системи України залишаються повільними.

У своєму виступі на форумі "Влада і бізнес – партнери" Ющенко наголосив, що проголошений другий етап дерегуляції господарської діяльності реалізується лише на папері, повідомляє прес-служба президента.

За словами глави держави, вільному розвитку підприємництва в Україні заважає надмірна кількість державних контролюючих органів - в Україні їх налічується 85.

Ющенко переконаний, що обтяжливість регуляторної сфери є причиною деформованої структури малого бізнесу.

Він підкреслив, що кожне друге підприємство щороку проходить дозвільні процедури, отримуючи в середньому 4–5 дозволів. Дозвільну систему регулюють близько 100 законів, 300 постанов уряду та понад 2000 інших актів.

За даними, які навів глава держави, вартість проходження обов'язкових процедур технічного регулювання підприємствами України протягом року становить понад 130 млн. дол.

Відтак, на переконання президента, чинна система технічного регулювання послаблює економічну конкурентоспроможність України, перешкоджає впровадженню нових технологій.

Ющенко зауважив, що уряд задля виконання плану надходжень до бюджету практикує використання контрольних органів для численних необґрунтованих стягнень і безсоромних поборів з підприємців.

Податковою адміністрацією за результатами перевірки у січні-березні 2009 року виявлено порушень на 3,3 млрд. грн. Майже один мільярд із них підприємці вже відсудили, зауважив президент.

Крім того, Ющенко назвав неприпустимою щодо бізнесу податкову політику, яку проводить уряд у складних економічних умовах.

Замість того, щоб полегшувати податкові зобов'язання, уряд практикує збирання податків наперед і затримує відшкодування ПДВ. Характеризуючи такі кроки, Ющенко сказав, що у фіскальній політиці влада і бізнес не є партнерами.

Говорячи про умови роботи бізнесу під час кризи, президент також наголосив, що необхідно знову відкрити можливості кредитування.

За його оцінкою, ситуація на грошово-валютному ринку стабілізувалася, курс гривні почав укріплюватися і показники платіжного і торговельного балансу не здійснюють тиску на курс національної валюти.

Як відомо, ще 3 липня 2008 року, також на форумі "Влада і бізнес – партнери", президент вже висловлював незадоволення реформуванням дозвільної системи в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...