Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вибух у Мелітополі - "замах на вбивство"

Вівторок, 2 червня 2009, 19:49

Вибухи в приміщенні відділення "Ощадбанку" в Мелітополі кваліфіковані правоохоронцями як "замах на вбивство".

Як повідомив заступник прокурора Запорізької області Євген Проценко, "кримінальну справу порушено за статтею "замах на умисне вбивство двох і більше осіб", передає УНІАН.

Дана стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув'язнення.

Крім того, як повідомив прокурор Запорізької області Валерій Кулаков, розбій з метою заволодіння грошима виключається. Гроші - трохи більше 28 тисяч гривень, а також трохи валюти - розлетілися по приміщенню. 14 тис. грн. вже зібрали.

Перевіркою всіх версій займається слідчо-оперативна група УМВС області. До неї увійшли також оперативники і слідчі обласної служби безпеки, повідомляють "Мелітопольські відомості".

Точно встановлено, що вибухів було два. Другий пролунав приблизно через хвилину після першого. Перший вибух стався на порозі - його потужність еквівалентна вибуху 100-150 грамів тротилу. Другий вибух стався безпосередньо в приміщенні банку (потужність еквівалентна вибуху 400 грамів тротилу).

Ще три вибухи зробили експерти, щоб забезпечити доступ для огляду. На місці злочину виявлена сумка з не застосованим вибуховим пристроєм, і ще два вогнепальні пристрої по типу двоствольного пістолета.

У відділенні, як уточнив прокурор, було 4 працівника і два відвідувача (жінка і чоловік). Плюс один "чужий". Ймовірно - це і був злочинець. Вже є його прикмети, але вони продовжують уточнюватися.

Крім того, за дорученням прем’єр-міністра Юлії Тимошенко створено урядову комісію із розслідування причин та ліквідації наслідків вибухів. Комісію очолив перший віце-прем’єр Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба уряду.

До комісії увійшли представники міністерств з питань надзвичайних ситуацій, внутрішніх справ, охорони здоров’я, а також Генпрокуратури.

За дорученням Турчинова, представники комісії вранці виїхали на місце надзвичайної події та кожні півгодини повідомляють про свою роботу першому віце-прем’єру.

Обласній адміністрації, Мінздраву, МНС в Запорізькій області дано доручення вжити усіх необхідних заходів щодо забезпечення постраждалих медикаментами та усім необхідним.

Як відомо, у вівторок в результаті вибухів у відділенні "Ощадбанку", розташованого на першому поверсі 9-поверхового житлового будинку в Мелітополі, постраждало 25 осіб.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування