Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОБСЄ закликає припинити взаємні звинувачення

Неділя, 28 червня 2009, 14:55

Держави-члени Організації з безпеки і співробітництва в Європі мають припинити обмінюватися взаємними звинуваченнями і вступити в реальний діалог з питань європейської безпеки.

Про це заявила діючий голова ОБСЄ, глава МЗС Греції Дора Бакоянні на пленарному засіданні міністрів закордонних справ організації на грецькому острові Корфу, повідомляє "Вести".

За словами Бакоянні, реальність така, що тривалі конфлікти, етнічна напруженість і невирішені прикордонні суперечки продовжують бути лихом для багатьох країн регіону ОБСЄ.

"Демократичні процеси перехідного періоду в ряді країн ОБСЄ треба продовжувати неослабними темпами, а в деяких випадках необхідні свіжі зусилля", - сказала вона.

"Основна структура Європи в галузі контролю за озброєннями і заходів зміцнення довіри, включаючи режим ДЗЗСЄ, повинні бути повністю повернуті на правильний шлях", - сказала вона.

Глава МЗС Греції зазначила, що напруженість і недовіру найбільш серйозно підривають солідарність у регіоні у справі протистояння спільним загрозам, які виникають із регіонів, прилеглих до країн-учасниць ОБСЄ.

"Хоча потреба в загальноєвропейському діалозі з питань безпеки дуже висока, учасники все ще не домовилися про цілі, зміст і рамки такого діалогу", - наголосила вона.

"Ми маємо намір піднятися вище гри у взаємні звинувачення і вести пошук спільних рішень, який дозволив би дати необхідний імпульс діалогу про європейську безпеку. Це надасть конкретну форму процесу, який був запущений у Гельсінкі в грудні минулого року", - зазначила міністр.

Бакоянні запевнила, що грецьке головування, яке з самого початку не шкодувало зусиль для створення умов для цього давно необхідного діалогу, залишається прихильність до даного процесу.

"Сьогодні ми повинні вивчити способи запуску процесу, орієнтованого на результат", - сказала вона.

"Ми повинні знову підтвердити наші колективні досягнення в області всеосяжної і неподільної безпеки. У той же час нам не слід приховувати недоліки чи невдачі у справі протистояння викликам ХХІ століття", - заявила міністр.

Бакоянні підкреслила, що представники всіх держав-учасників "повинні зробити все можливе, щоб ОБСЄ перетворилася в основу для європейського діалогу в галузі безпеки".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування