Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарасюк теж піде в президенти?

Середа, 3 червня 2009, 13:24

Партійна конференція Народного Руху України рекомендувала партії висувати на президентських виборах свого кандидата.

Про це заявив на прес-конференції лідер цієї політсили Борис Тарасюк, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У принципі партійна конференція рекомендувала, щоб НРУ висував свого кандидата і навіть є вимога про платформу кандидата від НРУ на виборах президента", - сказав Тарасюк.

Він також додав, що це рішення конференції носить рекомендаційний характер, оскільки остаточно затверджувати їх має повноваження тільки з'їзд НРУ.

На думку самого лідера НРУ, партія повинна висунути свого кандидата.

"Я, як і більшість рухівців, вважаю, що НРУ має йти на вибори самостійно. Це єдиний шлях повернення політичного впливу НРУ і повернення тих виборців, які традиційно стоять на національно-демократичних позиціях", - сказав Тарасюк.

Коментуючи плани БЮТ і Партії регіонів щодо створення широкої коаліції, Тарасюк заявив, що такий союз не буде відповідати національним інтересам країни.

При цьому він сказав, що оцінює шанси створення широкої коаліції як "50 на 50".

"Переговори на даний момент тривають, є низка проблем, які можуть унеможливити створення такої коаліції. Я вважаю, що така коаліція не буде в інтересах держави, тому в даних умовах варто активізувати роботу чинної коаліції", - вважає лідер НРУ.

За його словами, єдиною коаліцією, яка може відповідати "інтересам НРУ, національно-демократичним інтересам, інтересам держави і українського народу", це чинна коаліція у складі трьох фракцій.

НРУ входить до блоку "Наша Україна - Народна самооборона" (НУ-НС).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування