Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москва незадоволена "чорними списками" Києва

Неділя, 7 червня 2009, 15:02

У Москві мають намір підняти питання про неприпустимість існування так званих "чорних списків" для в'їзду в Україну на майбутніх консультаціях з керівництвом українського МЗС.

Про це заявив статс-секретар - заступник глави МЗС РФ Григорій Карасін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми виступаємо за те, щоб зняти цю порочну практику, і, до речі, зустрічаємо розуміння з боку МЗС України", - сказав він.

За словами високопоставленого дипломата, в даний час обговорення цієї теми з українською стороною триває. "У середу ми зустрінемося з керівництвом МЗС України в Києві, і це питання, звичайно, буде порушено", - повідомив Карасін.

Коментуючи рішення української влади не допускати на територію країни депутата Держдуми РФ, директора Інституту країн СНД Костянтина Затуліна, заступник міністра сказав: "Звичайно, це було не дуже гарне рішення українських властей. А точніше сказати, просто некрасиве".

Карасін нагадав, що Затулін хотів взяти участь у фестивалі "Великое русское слово", який проходить в ці дні в Севастополі.

"Фестиваль проходить просто чудово. Учасників привітав президент Росії Дмитро Медведєв, це було сприйнято бурхливим скандуванням: "Росія, Росія", - Зазначив заступник голови МЗС РФ.

"Те, що сталося з Затуліним дуже сильно контрастувало по духу та атмосфері з тим, що зараз відбувається в Севастополі", - сказав Карасін.

Між тим, підкреслив він, свято, незважаючи на цей прикрий інцидент, не вдалося зіпсувати. "Свято, незважаючи ні на що, повинне йти вперед", - зазначив дипломат.

Як відомо, в суботу вдень Затулін прилетів в Сімферополь, але не був допущений українськими прикордонниками на територію країни.

У свою чергу, прес-секретар СБУ Марина Остапенко заявила, що Затуліну не дозволили вийти з літака в Сімферополі, оскільки до сих пір діє заборона на його в'їзд в Україну.

"Позиція СБУ в цьому питанні дуже жорстка: незалежно від громадянства і посад сепаратистам і екстремістам немає місця в Україні", - наголосила прес-секретар.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
11:05
Іспанія відправить в Україну ракети до Patriot замість самої системи ППО – ЗМІ
11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: підозрюваним допомагали тікати двоє військових
10:58
фотоЗа хабарі робили довідки про інвалідність: ДБР викрило групу медиків на Львівщині
10:52
Сольський досі міністр і після виходу на волю зможе повернутися до роботи - адвокат
10:40
"Укрзалізниця" відновила регулярний рух поїздів на Харківщині
10:30
У Харкові двоє ремонтників коригували атаки РФ по позиціях мисливців за "Шахедами"
10:29
Виросли на війні: скільки PepsiCo, Phillip Morris та інші заробили в Росії у 2023
10:25
Anglo American відхилила пропозицію з поглинання від гірничодобувного гіганта BHP як значно недооцінену
Усі новини...