Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко сподівається переписати Конституцію після виборів

Неділя, 7 червня 2009, 20:37

Прем’єр Юлія Тимошенко сподівається, що зміни до Конституції будуть внесені після виборів президента.

Про це вона сказала у неділю ввечері у своєму телезверненні.

"Сьогодні в країні за чинною Конституцією ніхто ні за що не відповідає. Вона створює кілька антагоністичних і взаємовиключних центрів ухвалення рішень. Зміни до Конституції треба ухвалити негайно, бо діюча Конституція – це елемент нищення держави та її суверенітету", - зазначила прем’єр.

Вона вважає, що "жити за такою Конституцією надалі неприпустимо".

"Нам треба чітко розмежувати повноваження президента, прем’єр-міністра, парламенту. Нам треба створити з нуля незалежну судову владу. Нам треба визначитися в який державі, з якою формою правління ми хочемо жити", - зазначила Тимошенко.

Вона наголосила, що "саме для цього разом з переговорами про об'єднання (БЮТ і Партії регіонів) ми опрацьовували проект змін до Конституції, який мав після остаточного опрацювання, всенародного обговорення та публічного ухвалення пройти всі процедури Верховної Ради і бути прийнятим". "Зараз все зупинили", - додала прем’єр.

"Я вірю, що одразу після президентських виборів ми це обов’язково зробимо. Змінимо Конституцію на краще", - наголосила вона.

Як відомо, раніше у ЗМІ був оприлюднений проект Конституції, розроблений спільно вузькою групою представників БЮТ і Партії регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування