Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Затулін зібрався додому за свій рахунок

Вівторок, 9 червня 2009, 08:38

Депутат Державної думи Росії, директор Інституту країн СНД Костянтин Затулін, який 6 червня після інциденту в аеропорту Сімферополя був госпіталізований в лікарню Сімферополя, планує у вівторок, 9 червня, повернутися із Криму до Москви.

Про це повідомляє УНІАН.

"На моє прохання забронювали місце на завтрашній авіарейс "Сімферополь-Москва", - сказав Затулін.

Депутат повідомив, що вирішив придбати квиток за свій рахунок, оскільки збирається летіти тим рейсом, який потрібен йому, а "не таким чином, яким вони (українські силовики) намагалися нав`язати".

Затулін нагадав, що прилетів до Криму із Санкт-Петербурга, а після перебування на півострові збирався їхати до Москви.

"Вони (прикордонники і співробітники української спецслужби) у суботу наполягали на тому, щоб я виїхав тим же літаком, тобто - полетів назад до Санкт-Петербурга. Це була одна з причин, по якій ми сперечалися і відмовлялися виконувати їх розпорядження", - сказав депутат Держдуми Росії.

"Ось і цього разу, щоб не виникло такої ситуації, що вони мені нав`яжуть якийсь рейс до Санкт-Петербурга або в Нарьян-Мар, або ще кудись, куди мені абсолютно не потрібно, я вирішив купити квиток сам", - пояснив депутат.

За словами Затуліна, коли співробітники СБУ і прикордонслужби дізналися про це, "у них велика гора з пліч звалилася".

Депутат також повідомив, що стан його здоров`я "почав нормалізовуватися". При цьому, відзначив Затулін, воно могло бути ще краще, якби не сьогоднішні локальні конфлікти з українськими "офіцерами і військовослужбовцями", які "з самого ранку почали посилювати (його) режим" в лікарні.

Як відомо, у суботу вдень Затулін прилетів у Сімферополь, але не був допущений українськими прикордонниками на територію країни.

Пізніше він був госпіталізований до лікарні "Швидкої допомоги" з високим тиском.

У свою чергу, прес-секретар СБУ Марина Остапенко заявила, що Затуліну не дозволяли вийти з літака в Сімферополі, оскільки до сих пір діє заборона на його в'їзд в Україну.

"Позиція СБУ в цьому питанні дуже жорстка: незалежно від громадянства і посад сепаратистам і екстремістам немає місця в Україні", - наголосила прес-секретар.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...