Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк лякає остаточним колапсом через друк грошей

Четвер, 2 липня 2009, 15:05

Лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк вважає, що додаткове фінансування підготовки до "Євро-2012" за рахунок Нацбанку відбуватиметься за допомогою чергової емісії грошей.

Про це він сказав, коментуючи рішення Верховної Ради щодо виділення додаткових коштів на підготовку чемпіонату, повідомляє прес-служба "Фронту змін".

“Рішення, яке зобов’язує Нацбанк надрукувати 10 мільярдів гривен, взагалі не стикується зі стандартами бюджетної та макроекономічної політики. Я розумію, навіщо приймаються ці рішення щодо друку грошей – це шлях, як виграти вибори”, - заявив Яценюк.

Він запропонував фракціям взяти політичну відповідальність за емісію.

“Я пропоную кожній фракції визначитися з тим, скільки їй треба грошей “для повного щастя”, дати вказівку надрукувати гроші і роздати керівникам фракцій, скільки треба і кому”, - сказав Яценюк.

Лідер "Фронту змін" зазначив, що для Нацбанку сьогодні важливо впроваджувати стабілізаційні заходи.

"По-перше - забезпечити стабільність функціонування системи банків; по-друге - забезпечити ліквідність банків; по-третє - забезпечити прогнозованість курсу; по-четверте - дати зрозуміти уряду і парламенту, що друк грошей - це шлях до остаточного економічного колапсу", - сказав він.

Яценюк також вважає, що світова економіка не демонструє ознак оздоровлення.

"Зараз всі трохи заспокоїлися, у першу чергу тому, що припинилася паніка людей. Але усі заяви світових лідерів про те, що стало краще, виглядають невпевнено. Можливо, стало краще, але я не знаю де. Є ознаки росту японської економіки, але насправді вони примарні", – сказав він.

Яценюк переконаний, що на Україну чекають наступні хвилі кризи.

"Думаю, що наступна хвиля кризи в Україні буде у вересні, а потім – зимою. Банки знову стануть першою жертвою кризи", - зазначив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування