Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Свідків у справі Лозинського охороняє СБУ

Четвер, 2 липня 2009, 20:25

Служба безпеки України забезпечує захист свідків в рамках розслідування справи про причетність депутата від БЮТ Віктора Лозинського до вбивства в Кіровоградській області.

Про це в коментарі УНІАН повідомив глава СБУ Валентин Наливайченко.

"Наші фахівці входять до складу слідчо-оперативної групи, і ми виконуємо за дорученням слідчих всі оперативно-технічні заходи", - сказав він.

"Робота ведеться дуже активно, і ті рішення, які ухвалила Генпрокуратура, дуже сприяють слідству, але друга лінія роботи, по якій ми працюємо разом із слідчими прокуратури, – це захист свідків, робота з громадянами", - зазначив Наливайченко.

"Для нас це головна турбота, щоб люди вірили правоохоронцям, які приїхали від президента з Києва", - сказав Наливайченко.

Голова СБУ вважає одним з важливих напрямів роботи в рамках розслідування цієї резонансної справи повернути довіру людей до правоохоронних органів, а також забезпечити захист найбільш цінних свідків у цій справі.

"У цій справі буде ще багато зроблене і саме завдяки співпраці з людьми, з тими, хто на місці бачив цей злочин", - додав він.

Водночас Наливайченко відмовився коментувати заходи, що вживаються щодо перевірки причетності Лозинського до цього злочину. "Такі коментарі може дати тільки слідчий, який веде цю справу", - зазначив Наливайченко.

Як відомо, 16 червня в результаті зіткнення з Лозинським, тодішнім прокурором Голованівського району Кіровоградської області Євгеном Горбенком і начальником міліції цього самого району Михайлом Ковальским на території мисливського господарства загинув місцевий житель - 53-річний Валерій Олійник.

1 липня щодо Лозинського було порушено кримінальну справу і направлено подання до Верховної Ради про притягання депутата до кримінальної відповідальності і взяття під варту.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...