Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"За Україну" пояснила, чому вони "обдурили" ПР

Четвер, 2 липня 2009, 23:35

БЮТ і Партія регіонів зайняли однакову позицію у питання підвищення прожиткового мінімуму та заробітної плати.

Про це заявив депутат від НУ-НС В’ячеслав Кириленко на прес-конференції у Рівному, повідомляє прес-служба руху "За Україну".

"По-суті, БЮТ і Партія регіонів зайняли однакову позицію. БЮТ вважає, що ніяких підвищень бути не може, тому навіть не готовий до дискусій на цю тему", - сказав Кириленко.

"Це не державницька позиція. Партія регіонів та інші опозиційні сили вважають, що потрібно задати таку планку мінімальної зарплати, яка заздалегідь зрозуміло, що не буде виконана", - сказав він.

Кириленко пояснив, що "позиція депутатської групи "За Україну" полягає в тому, що має відбутися підвищення прожиткового мінімуму і заробітної плати, але у цьому підвищенні повинен взяти участь уряд і Тимошенко має запропонувати ту планку підвищення, яка є реалістичною і можлива до виконання".

"Це має бути спільне рішення уряду коаліції і опозиції. Лише тоді ця справа не залишиться лише аркушем паперу, на якому написаний закон. І лише тоді люди отримають живі гроші", - вважає він.

Депутат також закликав БЮТ "не відмахуватись від цього питання, а взяти активну участь у роботі над ним, щоб вийти на консолідовану позицію".

Він також нагадав, що "група "За Україну" в першому читанні голосувала за опозиційний законопроект, який передбачав підвищення прожиткового мінімуму і заробітної плати".

"Ми й надалі залишаємось на тій позиції, що ці соціальні стандарти потрібно підвищувати. Але це має бути таке підвищення, яке не залишиться на папері, а повернеться до людей живими грошима", - підкреслив В’ячеслав Кириленко.

Як відомо, раніше регіонал Борис Колесніков заявив, що Партія регіонів у середу розблокувала трибуну Верховної Ради лише тому, що група "За Україну" обіцяла дати необхідні голоси для ухвалення закону про підвищення прожиткового мінімуму.

"Як завжди, "Наша Україна" нас обдурила. І ми зробимо відповідні висновки й ухвалимо відповідні рішення", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування