Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суркіс не хоче шукати у Платіні подвійні стандарти щодо України

Неділя, 5 липня 2009, 12:11

Президент ФФУ Григорій Суркіс не схильний шукати у заявах Мішеля Платіні подвійні стандарти щодо України.

Про це він заявив на засіданні Виконкому УЄФА у Вільнюсі, повідомляє сайт ФФУ.

Серед іншого на ньому було розглянуте питання про поточний стан справ з підготовкою до Євро-2012. Президент ФФУ поінформував своїх колег про те, наскільки успішно українська сторона виконує рекомендації попереднього Виконкому від 13 травня.

Зокрема він повідомив своїм колегам, що Рада проголосувала за внесення змін до законів "Про державний бюджет України на 2009 рік" та "Про Національний банк України", що в результаті призведе до збільшення державного фінансування першочергових об’єктів у приймаючих Євро-2012 містах на суму 9,8 млрд. гривень.

"Таким чином, наведені вище аргументи свідчать про те, що після травневого засідання Виконкому УЄФА у Бухаресті українська сторона мобілізувала усі свої ресурси з метою подолання відставання на деяких напрямках підготовки до Євро-2012", - заявив Суркіс.

За словами президента ФФУ, його інформація цілком задовольнила інтерес членів Виконкому стосовно темпів реалізації визначених УЄФА контрольних завдань.

У той же час Мішель Платіні вкотре застеріг офіційний Київ від порушення даних гарантій у рамках проекту Євро-2012, що, у свою чергу, змусить УЄФА до адекватного реагування вже на початку грудня цього року. Адже саме тоді на підставі ретельного аналізу готовності усіх чотирьох українських міст буде остаточно визначено формат проведення Турніру.

Коментуючи цю обставину для журналістів після завершення Виконкому, Суркіс зазначив, що сприймає таку принципову позицію президента Європейської футбольної асоціації як належне. Адже партнерські стосунки у спільному з УЄФА проекті насамперед вимагають від нашої держави відповідального ставлення до безумовного і вчасного виконання усіх своїх зобов’язань, зазначив він.

Суркіс "не схильний шукати у кожному публічному слові Мішеля Платіні щодо України неіснуючі натяки на якісь "подвійні стандарти".

"Наш діалог з УЄФА відбувається зрозумілою для обох зацікавлених сторін мовою, − сказав Суркіс. − І нам не потрібні погані перекладачі, які нав’язують світовій громадськості свої скандальні інтерпретації".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...