Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк готовий розганяти парламент

Понеділок, 6 липня 2009, 23:36

Лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк переконаний, що новообраний президент має розпустити парламент, але перед цим слід внести зміни у виборче законодавство.

Про це він заявив в ефірі ICTV, відповідаючи на питання, на яку більшість він спиратиметься в разі обрання президентом.

"Абсолютно зрозуміло, що парламент, який має 98% непідтримки українців нежиттєздатний і недієздатний. Цей парламент не має кредиту довіри від народу. Просто так прийняти рішення про розпуск парламенту і обрання нового – не вирішення проблеми. Я вам скажу, чому. Чинна виборча система не дозволяє нікого нового запустити", - пояснив Яценюк.

"Тому перше, що повинен зробити новий президент – змусити парламент прийняти зміни до закону про вибори. Цей закон має передбачати виключно відкриті списки. Це перше рішення. Друге – відповідно до конституційних підстав глава держави має ухвалити рішення про дострокове припинення повноважень парламенту. І новий парламент, який матиме не котів у мішку, тоді привнесе зміни в країну", - запевнив лідер "Фронту змін".

Яценюк запевнив, що його дії будуть "кардинально інші" від політики Віктора Януковича, Віктора Ющенка, Юлії Тимошенко.

Серед головних програмних засад для себе він назвав "нову індустріалізацію держави, нові заводи, робочі місця, побудова атомних електростанцій, заміна дорогого газу на дешеву електроенергію, забезпечення України своїми товарами, вихід на зовнішні ринки".

Також він заявив про необхідність розвитку села, зауваживши, що Франція і США повністю забезпечують себе своїм продуктом, а Україна лише на 70%.

Ще одним пунктом Яценюк назвав реформу медицини.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування