Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати пересварилися через Шуфрича і Луценка

Вівторок, 7 липня 2009, 16:14

Депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко звинувачує депутатів від коаліції у саботуванні роботи Тимчасової слідчої комісії під головуванням "регіонала" Нестора Шуфрича щодо інциденту у Франкфуртському аеропорту за участі міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це вона заявила у вівторок на засіданні альтернативної ТСК під головуванням БЮТівця Романа Забзалюка.

Бондаренко нагадала, що рішенням Верховної Ради було створено дві комісії щодо розслідування цього інциденту, однак жоден депутат від коаліції не з’являється на засідання комісії Шуфрича, блокуючи таким чином її роботу.

"Коаліція умисно зриває роботу комісії Шуфрича", - сказала вона.

Разом з тим депутат від НУ-НС Володимир Ар’єв, якого було делеговано до обох комісій, заявив, що після ухвалення відповідного рішення Верховною Радою він повідомив у встановленому законом порядку, що обирає комісію Забзалюка і відмовляється від членства в іншій ТСК, оскільки не має права працювати в обох.

У свою чергу міністр внутрішніх справ повідомив, що готовий дати свідчення ТСК Шуфрича у разі, якщо вона збереться.

"Якщо вона (комісія) збереться у своєму конституційному складі, я з’явлюся. Я законослухняна людина. Проблема лише в тому, що Нестор Шуфрич видає бажане за дійсне. Він не може сьогодні виступати як голова комісії, адже комісія жодного разу не збиралася у своєму половинному складі, а відтак він виступає як простий, але дуже енергійний депутат", - сказав він.

"Якщо він спроможеться зібрати комісію, я прийду і дам точно такі свідчення, як і тут", - додав Луценко.

Він також сказав, що очікує від розслідування ТСК Забзалюка об’єктивності.

"Я впевнений, що якщо це рішення буде фаховим та об’єктивним, то ми дізнаємося нормальну істину... Я сподіваюся, що цей інцидент буде вичерпано констатацією того, що в діях міністра не було чогось незаконного", - зазначив Луценко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...