Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ під отруєння Ющенка зібрала компромат на кандидатів в президенти

Четвер, 9 липня 2009, 14:24

ТСК з розслідування обставин отруєння тодішнього кандидата в президенти Віктора Ющенка вимагатиме відставки генпрокурора Олександра Медведька в разі, якщо він не відсторонить від справи керівника слідчої групи Галину Климович.

Про це заявив на брифінгу у четвер за результатами роботи комісії її голова Володимир Сівкович.

За його словами, ТСК встановила численні порушення прав громадян з боку Климович, а також фальсифікацію у веденні цієї справи.

Зокрема, за його словами, мобільні оператори підтвердили, що слідча група витребувала у них загалом 18 тисяч телефонних номерів для прослуховування за цією справою, "і під зовнішнє спостереження були взяті сотні людей, серед яких багато народних депутатів та чиновників".

На переконання Сівковича, таким чином Климович не займається розслідуванням справи, а просто збирає інформацію для подальшого шантажу політичних діячів.

"В одному зі своїх останніх інтерв’ю Климович сказала: "У мене стільки інформації, що можна утопити кількох кандидатів в президенти", - навів він слова Климович.

Сівкович додав, що розмовляв з усіма заступниками генпрокурора, і "всі без винятку приголомшені цим інтерв’ю, і всі говорять, що це її особиста думка і намагання торгувати зібраною інформацією".

За словами депутата, крім того ТСК виявила порушення в процесі допиту свідків по справі. Так було встановлено, що один зі свідків, якого згідно з документами, допитували, помер за сім місяців до допиту.

Крім того, Сівкович нагадав, який "тиск" чиниться на фігурантів справи, зокрема щодо позбавлення українського громадянства депутата Давида Жванії та бізнесмена Томаса Цинцабадзе.

"Коли слідчий починає шантажувати кандидатів в президенти та чиновників, це – загроза національній безпеці. Ми просимо не просто відсторонити Климович, ми просимо порушити проти неї кримінальну справу і взяти її під арешт", - наголосив він.

За його словами, ТСК спрямувала відповідне звернення до Медведька. "Якщо цього не буде, у вересні ми будемо вимагати його звіту на підставі викладених нами фактів, і будемо ставити питання, в тому числі, щодо його відставки"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування