Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уряд впіймали на грошових дискримінаціях

Четвер, 6 серпня 2009, 12:56

Уряд повинен невідкладно усунути "дискримінаційний підхід до перерахунку пенсій".

Про це йдеться в листі омбудсмана Ніни Карпачової до прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, повідомляє УНІАН.

Як зазначає Карпачова, останнім часом до неї надходить багато звернень щодо захисту права пенсіонерів на перерахунок пенсії з більшого заробітку, з урахуванням набутого після її призначення страхового стажу.

Відповідно до чинного законодавства перерахунок пенсії має проводитися з урахуванням страхового стажу, набутого після її призначення, та із застосуванням показника заробітної плати (доходу) в середньому на одну особу по Україні.

За її словами, йдеться про заробіток, з якого сплачено страхові внески та який відповідно до зазначеного закону враховується для обчислення пенсії за календарний рік, що передує року перерахунку пенсії. Тобто, при перерахунку пенсії в 2009 році слід застосовувати показник середньої заробітної плати за 2008 рік.

Натомість спільним листом Мінпраці та Пенсійного фонду України від 11 березня 2009 року визначено: при здійсненні перерахунку пенсій застосовується показник середньої заробітної плати (доходу) не за 2008-й, а за 2007 рік.

У результаті відбувається зменшення розміру пенсії кожному пенсіонерові, який звертається за її перерахунком у поточному році.

На переконання уповноваженого з прав людини, така позиція суперечить рішенням Конституційного Суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...