Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіони домагаються відставки Писаренка

П'ятниця, 7 серпня 2009, 11:01

Депутат-регіонал В'ячеслав Лук'янов просить заборонити члену ЦВК Анатолію Писаренку відвідувати засідання комісії.

Відповідний позов Лук'янова до ЦВК, її голови Володимира Шаповала і самого Писаренка надійшов в окружний адміністративний суд Києва, повідомляє Комерсант-Україна.

"Я хочу, щоб суд дав роз'яснення, чи законні дії Анатолія Писаренка на посаді члена комісії, після того як він досяг граничного віку перебування на державній службі", – пояснив Лук'янов.

Відставки Писаренка також домагається президент Віктор Ющенко. 10 березня він зареєстрував у Раді проект постанови про звільнення Писаренка в зв'язку з досягненням ним граничного віку перебування на держслужбі - 2 березня Писаренку виповнилося 65 років.

20 березня відповідний проект було включено до порядку денного засідання ВР, але було знято з розгляду спікером Володимиром Литвином на вимогу лідера фракції БЮТ Івана Кириленка.

Після того як президент подав у парламент проект постанови, Писаренко не брав участі в роботі комісії, однак з 16 червня присутній на її засіданнях.

У ЦВК до можливого уходу Писаренка ставляться спокійно. Ще в червні члени ЦВК, призначені за рекомендаціями Партії регіонів, "Нашої України" і Компартії, висловилися проти участі Писаренка в роботі комісії "з юридичних і моральних міркувань".

Тоді ж голова ЦВК Шаповал назвав обґрунтованими заяви колег щодо незаконності виконання Писаренком своїх повноважень, заявивши, що це може породити сумніви в легітимності рішень комісії, затверджених при його участі.

У той же час сам Писаренко нікуди йти не збирається. Він заявив, що в суду практично немає підстав заборонити йому брати участь у засіданнях комісії.

"Так, у законі про ЦВК є пункт про 65 роки. Але закон прописаний так, що члена комісії обирають терміном на сім років. Я ж працюю тільки два", - зазначив Писаренко.

"Для припинення моїх повноважень спочатку потрібно, щоб голова ЦВК направив президенту подання на моє звільнення, а глава держави відправив документ у Раду", - пояснив член ЦВК.

"І от коли парламент прийме рішення з мого питання, тільки тоді я встану, потисну руку, скажу всім "до побачення" і піду. Але поки такого рішення немає, а виходить, я абсолютно повноправний член ЦВК", – заявив Писаренко.

У ЦВК – 2007 Писаренко потрапив з попереднього складу (був обраний за квотою "Нашої України", підтримував стосунки з Петром Порошенком).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування